Kaarel Ots: investorid võivad rahul olla (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna börsi juht Kaarel Ots on rahul investorkultuuri paranemise tõttu
Tallinna börsi juht Kaarel Ots on rahul investorkultuuri paranemise tõttu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna börs juht Kaarel Ots on rahul. Kohalikul turul on investorite arv ja aktiivsus kasvanud, samuti on börsile jõudnud uusi emitente. Tallinna börsi aktsiaindeks sõitis rekordilt rekordile.

«Oli vast vast pöörane aasta, kirjutasin eelmist börsiaastat kokku võttes, soovitasin kinnitada turvavööd ja nautida sõitu,» märkis Tallinna börsi juht Kaarel Ots. «Sõit sel aastal on olnud igatahes hoogne ja aasta läheb Tallinna börsi ajalukku mitmel moel. Seda nii investorite kui börsiettevõtete arvu poolest, kuid rekordeid purustatakse veel. Täpsemalt siiski juba mõne kuu pärast – hoog raugemise märke ei näita.»

Investorid võivad kindlasti rahul olla, sest Eesti börsiettevõtted on pakkunud neile maailma tipptasemel tootluseid. Samuti on hea meel näha, et ettevõtete investorsuhtlus on üha kvaliteetsem ning et üha enam tajutakse seda, kuidas börsilt lisaks kapitalile saadav tähelepanu, tuntus ja nähtavus aitab ettevõtetel oma plaane teoks teha – olgu selleks siis maailma vallutamine või kohalikul turul kasvamine.

«Börsijuhina tunnen sellest vaid puhast rõõmu,» rääkis ta.

Eesti investeerimiskultuur on kahtlemata parimas toonuses, aga see on alles algus. Kellega ennast ikka võrrelda, kui mitte heade naabritega? Soomlaste kapitaliturg ja börs on saanud tõrgeteta areneda 50 aastat meist kauem, kuid börsiettevõtteid on meil miljoni elaniku kohta juba varsti sama palju. Sarnase investorite arvu saavutamiseks peame jõudma umbes 200 000 investorini.

Kaarel Ots jõudis Nasdaq Tallinna juhtima pärast pikka karjääri finantssektoris, kus ta töötas üle 20 aasta. Enne Nasdaqiga liitumist aastal 2016 töötas ta konsultatsiooniettevõttes Deloitte finantsnõustamise osakonna juhina. Ta on töötanud 8 aastat erinevatel ametikohtadel UniCredit pangas, sh juhataja asetäitja ja korporatiivpanganduse osakonna juhina.

Kaarel Ots on olnud Eesti finantssektori ettevõtteid esindava klasterorganisatsiooni FinanceEstonia juhatuse liige alates 2012. aastast. Lisaks on ta Teenusmajanduse Koja nõukogu esimees ja Baltic Institute of Corporate Governance nõukogu liige.

Ta on omandanud magistrikraadi korporatiiv- ja investeerimispanganduses Itaalias SDA Bocconi School of Managementis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles