Swedbank soovitab osta Leedu rõivamüüja Apranga aktsiat

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Apranga müüb Baltikumis lisaks omatoodangule ka Zara rõivaid.
Apranga müüb Baltikumis lisaks omatoodangule ka Zara rõivaid. Foto: Viru Keskus

Swedbank tõstis ka Eestis tegutseva Leedu rõivamüüja Apranga aktsia hinnasihi 2,1 eurolt 2,3 euroni ja muutis neutraalse investeerimissoovituse ostusoovituseks.

 

«Tänu järkjärgulisele poodide avamisele üle Baltikumi kasvas Apranga teise kvartali müügikäive aastaga 36 protsenti 46 miljoni euroni. Samal ajal tõusid tänu kasvanud müügile madalalt baasilt ka ettevõtte ärikulud, kasvades aastaga 32 protsenti 17 miljonile eurole,» kirjutas Swedbanki aktsiaanalüüsi juht Marek Randma panga blogis.

Tema sõnul kasvasid nende liikumiste tulemusena kasvasid nii kulumieelne ärikasum (EBITDA) kui ka puhaskasum 2 miljoni euro võrra, vastavalt 9,2 ja 3,5 miljoni euroni, ületades Swedbanki ootuseid miljoni euro võrra. Panga hinnangul oli ka Aprangale antud riiklikud toetused teises kvartalis ligi 1 miljon eurot.

2021. aastal plaanib Apranga Swedbanki andmetel avada või renoveerida 15 poodi, mille koguinvesteering oleks 5 miljonit eurot. Ettevõtte hinnangul saavutatakse 2021. aasta müügiks 204–230 miljoni eurot, mis tähendaks kasvuprotsendiks 0–12,6 protsenti ning mis aastaaruandes tähendaks 168–190 miljoni euro suurust poodide käivet.

«Aastatel 2011–2019 erines Apranga saavutatud müük aastastest prognoosidest vähe – hälve 1,3 protsenti– , kuid 2020. aastal jäi müük prognoosile 22,4 protsendi võrra alla. Kui üldiselt teatab ettevõte müügieesmärkidest eelmise aasta detsembris, siis käesoleval aastal koostati müügiprognoos alles 29. juulil, mis tõenäoliselt aitab prognoosil olla eelmisest aastast täpsem,» ütles Randma.

Swedbank tõstis Apranga tänavusi käibeootuseid 6 protsendi võrra 180 miljonile eurole, mis on ettevõtte prognoosivahemiku keskel. Suurema müügi tõttu tõstis pank EBITDA prognoosi 8 protsendi võrra 29,5 miljonile eurole.

«Kuna rahavoogude ootused paranesid, siis tõstsime aktsia hinnasihi 2,1 eurolt 2,3 eurole, mille järgi Apranga kaupleks 5,6-kordse ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi (EV/EBITDA) kordaja juures, samas kui analüüsi väljaandmisel oli sama suhtarv turuhinna juures 4,6-kordne,» märkis analüütik.

Swedbanki hinnangul on paranevate väljavaadete juures hinnasuhtarvud ettevõtte kohta liiga madalad, mistõttu muudeti ka aktsiale antud investeerimissoovitust.

Reede õhtul sulgus Apranga aktsia Leedu börsil 1,975 euro tasemel ehk tõustes päevaga 1.54 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles