Tallinlasi ei ähvarda vee hinnatõus

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Sander Ilvest

Swedbanki Balti aktsiaanalüüsi juht Marek Randma kirjutab blogis, et Tallinna Vee hinnangul jäävad tariifid praegusele tasemele ka 2022. aastal.

Seetõttu langetati tuleva aasta käibekasvu prognoosi nagu ka tulumaksukulu prognoose.

«Kuna muudatused ootustes olid üldiselt väiksed, siis jätsime hinnasihi 12,5 eurot muutmata. Meie hinnangul Tallinna Veel kasumikasvu toetavaid tegureid lähiajal on vähe,» märkis ta. «Seetõttu 15-kordne ettevõtte väärtuse/kulumieelse ärikasumi suhtarv EV/EBITDA ning 20-kordne hinna/kasumi suhtarv P/E (võttes puhaskasumist välja kasumi eraldise muutusest) aastateks 2021–2022 on meie hinnangul liiga kallid ning me säilitame aktsiale investeerimissoovituse vähendada.»

«Teises kvartalis vastasid Tallinna Vee käibe ja ärikasumi raporteeritud numbrid peaaegu täielikult meie ootustele,» märkis ta. «Eelmise aasta teises kvartalis sundis Covid-19 levik suure osa Tallinna kontoritöötajatest kodusele tööle ning Tallinna Vee suurkliendid meelelahutus- ja vaba aja sektoritest olid sunnitud uksed ajutiselt sulgema.»

Selle aasta 17-protsendiline kasv äriklientide tarbimises ning 0,5-protsendiline langus eraklientide tarbimises olid seetõttu oodatud. Tarbimise muutuste tõttu kasvas käive eelmise aasta madalalt teise kvartali tasemelt 7 protsendile.

«Kuna müük vastas ootustele ja kulud olid kontrolli all, siis kulumieelne ärikasum EBITDA üllatusi ei pakkunud. Kuna konsultatsioonikulud on vähenenud, siis vähenevad ka ettevõtte üldhalduskulud,» kirjutas ta. «Eraldise tagasipööramise suurus vastas eelmistele kvartalitele ja meie ootusele. Vaid EBITDA joonest allpool olev 2 miljoni euro suurune tulumaksukulu oli meie oodatust väiksem. Tallinna Vesi sai dividendide väljamaksetelt kasutada väikseimat lubatud maksumäära, samas kui meie ootuste kohaselt oli maksumäära langus järkjärguline. Seetõttu ületas raporteeritud puhaskasum meie ootuseid 0,7 miljoni euro ehk 32 protsendi võrra, kuigi 5,6 miljoni euro suurune EBITDA vastas meie ootustele täpselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles