Harju Elekter rajab Rootsi uued tehased (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elektri tootmine
Harju Elektri tootmine Foto: Jarek Jõepera

Harju Elekter otsustas äritegevuse laienemise eesmärgil Rootsi tütarettevõtte üksused koondada Västeråsesse ja Malmösse ning seada nendesse asukohtadesse sisse uued tehased.

Harju Elekter AB sõlmis täna, 13. septembril kavatsuste protokolli kontori- ja tootmishoone rajamiseks Västeråsesse ning rendilepingu uuele ehitatavale tootmishoonele Malmös.

Malmösse järgmise aasta lõpuks valmiva 3000 m2 tootmishoone üürimiseks sõlmiti Nyfosa AB-ga 10-aastane rendileping. Västeråse 6000 m2 hoone ehitamiseks allkirjastati kavatsuste protokoll Wästbygg Gruppeni tütarettevõtte LC Development Fastigheter 17 AB ostuks, mis hakkab haldama kinnistu ja ehitusega seonduvat. Kavatsuste protokolli kehtivuse tingimuseks on, et Västeråse linna kinnisvara nõukogu nõustub ettevõttele müüma tehase ehituseks konkreetse maatüki.

Ettevõtte aktsiate omandamise tehing plaanitakse lõpule viia hiljemalt tuleva aasta novembri alguseks. Mõlemad tootmishooned ehitab Harju Elektri jaoks Wästbygg Gruppen.

Harju Elekter AB tegevuse koondamine Malmösse ja Västeråsesse võimaldab tõhusamat tootmist, madalamaid logistikakulusid ning tarnekindlust klientidele, mis on Rootsis kasumliku kasvu eeldus.

Nyfosa on tehingupõhine kinnisvarafirma, mille aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil 2018. aastast.

Wästbygg Gruppp on ehitus- ja projektiarenduse ettevõte, mis tegutseb Rootsi kõige kiiremini arenevatel turgudel. Ettevõte on noteeritud Stockholm börsil. 2020. aastal teenis ettevõte ligikaudu 3,8 miljardit Rootsi krooni ja pakkus tööd 310 inimesele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles