Merko läheb Läti konkurentsiameti vastu kohtusse

Liina Laks
, reporter
Copy
Merko Ehituse objekt. Kontsern vaidlustab Läti kohtus miljonitrahvi
Merko Ehituse objekt. Kontsern vaidlustab Läti kohtus miljonitrahvi Foto: Elmo Riig / Sakala

Läti konkurentsiamet leidis, et Merko Läti tütarfirma on sõlminud keelatud kartellikokkuleppeid ja väänas firmale miljonitrahvi. Merko Ehitus läheb otsust kohtusse vaidlustama.
 

Merko teatas, et nii team kui ka tema tütarfirma SIA Merks vaidlustasid Läti halduskohtus  Läti konkurentsiameti otsuse.

Asi oli selles, et juba 2019. aastal alustas konkurentsiamet menetlust SIA Merksi vastu, kahtlustades firmat ebaausates kokkulepetes. Augustis tuli konkurentsiameti otsus, mis leidis, et SIA Merks on sääraseid kokkuleppeid sõlminud. Kartellikokkulepete sõlmimises süüdistati kokku üheksat ettevõtet. Keelatud tegevus toimus aastatel 2015-2019. SIA Merks sai konkurentsiametilt ka trahvi: 2,8 miljonit eurot.

Kuna otsust on võimalik vaidlustada halduskohtus, siis seda Merko praegu teebki.

SIA Merks peab Läti konkurentsinõukogu järeldusi SIA Merksi äritegevuse kohta põhjendamatuteks nii faktiliselt kui õiguslikult, ütles Merko Ehitus börsile.

Börsiteates lisati, et senikaua kuni kohtuotsus pole jõustunud, ei pea ka trahvi maksma.

Kokku määrati kartellis osalenud 10 ettevõttele 16,7 miljonit eurot trahvi. BNN-news andmetel oli keelatud kokkuleppeid märgitud 77 uuritud ehitushanke puhul, mille väärtus ulatus sadadesse miljonitesse eurodesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles