Volvo valmistub peatseks 20 miljardi dollari suuruseks IPO-ks

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Volvo Cars.
Volvo Cars. Foto: Aly Song

Volvo Cars loodab saavutada Stockholmi börsil noteerimise käigus umbes 20 miljardi dollari suuruse väärtuse, ütlesid allikad Reutersile. Üks allikatest ütles, et IPO on kavandatud juba septembri lõppu.

Kolm allikat ütlesid Reutersile, et Hiina Geely Holding peab pankadega läbirääkimisi enda omanduses Volvo Carsi üksuse noteerimiseks juba lähinädalatel. Volvo turule toomine on eeldatavalt Euroopa üks suurimaid aktsiate esmaseid avalikke pakkumisi ehk IPO-sid sel aastal.

Volvo Cars loodab saavutada Stockholmi börsil noteerimise käigus umbes 20 miljardi dollari suuruse turuväärtuse, ütlesid allikad. 20 miljardit dollarit vastaks Volvo puhul kuue- kuni seitsmekordsele kasumile, mis on mõne analüütiku arvates kõrge, kuigi see paneks Rootsi autotootja konkurentide Daimleri ja BMWga samale tasemele. Tesla turuväärtus on see-eest rohkem kui 70-kordne.

Volvo Cars keeldus Reutersile uudist kommenteerimast, samuti ei jaganud kommentaare emissiooni vedavad pangad SEB ja Goldman Sachs. Teised pangad ja Geely Holdings ei olnud kättesaadavad.

Geely, mis ostis Volvo Fordilt üle kümne aasta tagasi, püüdis juba 2018. aastal tuua Rootsi ettevõtte börsile, kuid tõmbas siis tehingu tagasi, viidates kaubanduspingetele ja autoaktsiate langusele.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles