Microsoft ostab 60 miljardi dollari väärtuses aktsiaid tagasi

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Microsofti Euroopa peakontor Pariisi lähistel.
Microsofti Euroopa peakontor Pariisi lähistel. Foto: Charles Platiau

Microsofti aktsia tõusis kolmapäeval rohkem kui 1,5 protsenti, kuna ettevõte teatas 60 miljardi dollari suurusest aktsiate tagasiostuplaanist, mis on ettevõtte ajaloo suurim.

Teade tuleb vaid mõni päev pärast seda, kui kaks USA senati demokraati esitasid ettepaneku maksustada aktsiate tagasiostu, et aidata rahastada president Joe Bideni 3,5 triljoni dollari suurust investeerimiskava, vahendab Reuters.

Senaatorid ütlesid, et nende ettepanek julgustaks suuri korporatsioone investeerima oma töötajatesse, mitte rikastama investoreid ja juhte aktsiahindade tõstmise kaudu.

Demokraatide seadusandjad on teinud ettepaneku ka Donald Trumpi administratsiooni  rakendatud maksukärbete tagasipööramiseks, sealhulgas ettevõtete kõrgeima maksumäära tõstmiseks 26,5 protsendini praeguselt 21 protsendilt.

Microsofti aktsia on sel aastal tõusnud umbes 35 protsenti, mis on teinud sellest maailma suuruselt teise ettevõtte, turuväärtusega 2,25 triljonit dollarit.

Microsoft on saanud kasu kiirenenud üleminekust pilvandmetöötlusele ja suurenenud nõudlusest sülearvutite järele pandeemia ajal ning on kogunud 130 miljardi dollari ulatuses sularaha ja raha ekvivalente. Nad viisid läbi oma viimase tagasiostuprogrammi 2019. aastal, mille suuruseks oli 40 miljardit dollarit.

Tagasiostukava, millel ei ole lõpptähtaega ja mille võib igal ajal lõpetada, järgneb teiste USA tehnoloogiahiidude sarnastele teadaannetele. Apple ja Alphabet teatasid selle aasta alguses, et nad tagastavad oma aktsionäridele vastavalt 90 miljardit ja 50 miljardit dollarit ning on oma plaane pärast 2017. aasta ettevõtete maksukärpeid kiirendanud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles