Rain Lõhmus: rahal on alati tingimused

Copy
Rain Lõhmus.
Rain Lõhmus. Foto: Andres Haabu

Raha tuleb alati tingimustega ning sellepärast on oluline, kust see raha tuleb, lausus LHV asutaja Rain Lõhmus Postimehe majanduskonverentsil vastuseks küsimusele, kas ühiskonna jaoks on vahet sellel, millisest riigist investeering pärit on.

Lõhmus selgitas, et investeering tähendab tänapäeval eelkõige kapitali ning ilma rahata on väga raske midagi teha. «Minu jaoks on raha nagu suhkur sipelgatele, puistad sinna, kuhu tahad, ja nad tulevad,» rääkis Lõhmus, lisades, et valitsustel on kerge seda puistata ja panna inimesi näiteks kuskile auku kaevama ning seda siis kinni ajama. Ja lõpuks ei ole sellest mingit kasu. «Raha tuleb tingimustega ja sellepärast on oluline, kust see tuleb,» lausus ta.

Välistööjõudu puudutavatesse küsimustesse tuleb Lõhmuse sõnul suhtuda arukalt ning küsimus on mahtudes. Eesti on demokraatlik riik ja tegemist peab olema rahva otsusega. «Peaks targemalt toimetama ja ise mõtlema, mis oleks hea, kasulik ja tolereeritav,» rääkis Lõhmus, tõdedes, et selles küsimuses lähevad inimeste arvamused lahku. Aga sama olukord on ka kõikides teistes riikides. Samas meie tänavapilti vaadates ei paista eestluse väljasuremist karta. «Tänavapilt on hea. Pole midagi hullu,» ütles Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles