Investor Mari: asun märkima

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: .

Kuigi päris mitu aktsiat mu portfellis tegid läbi päris viisaka kukkumise, avastasin üllatusega, et olen nüüd plussis tagasi.

Portfell on mul kenasti langusest välja roninud, kuid uusi tuhandeeuroseid üllatusvõite siin praegu tulemas ei paista. Aga arvestades seda, missuguseid Ameerika mägesid mu Coop Panga aktsia vahepeal tegi ja kui hullud uudised Niot piitsutasid, siis on isegi hästi. Eelmine nädal tuli mul ju vastu võtta üsna korralik miinus.

Seis on selline:

portfelli maht: 36039,69 €

muutus nädalaga: +3%

muutus alates aasta algusest: 43,7%

Vahepeal pole ma suuri investeeringuid teinud, aga kavas on märkida seesamune 1 LHV aktsia – märkimisõigus on mul korralikult kontol olemas ja mis temast raisku lasta?

Ning vaatan põnevusega ka Arco Vara – seal on asi nii, et uued investorid saavad suure eelise. Arco juhid lubavad mulle nimelt seda, et kui ma täiesti verivärkse investorina neid märgin, saan garanteeritul 100 aktsiat kätte. Tavaliselt eelistavad ettevõtted vanu investoreid. Arco Vara aktsiapakkumise muudab põnevaks see, et seal on praegu märkimis- ja turuhinna vahe päris korralik.

Kui märkima pääseb 2,25 euroga aktsia kohta, siis aktsia ise kaupleb praegu börsil 2,8 euro tasemel. Ta oli veel kõrgemal, aga kukkus täna pea 10%. Märkimine algab juba esmaspäeval. Kuna märkimisperiood on aga päris pikk ja kestab 15. oktoobrini, siis ma esmajärjekorras vast märkima ei torma – kes teab, mida see aktsia selleks ajaks teeb. Loodetud, praeguse 25protsendise tasuta plussi asemel võib ka mõni teine matemaatiline märk ees olla.

Arco Vara teatas sel aastal plaanist, hakata kvartaalset dividendi maksma. Dividendist rohkem ootaksin ma sellelt aktsiat aga ausat tõusu.

Ja kõige selle jutu tõestuseks ka pangakonto seis:

Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles