Nafta hind langeb, kuna USA toodang on turule tagasi voolamas

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Mehhiko lahes Louisiana lähedal asuvad peatatud tegevusega naftaplatvormid.
Mehhiko lahes Louisiana lähedal asuvad peatatud tegevusega naftaplatvormid. Foto: Lee Celano

Nafta hind langes reedel, kuna USA Mehhiko lahe energiaettevõtted alustasid uuesti oma tootmist pärast järjestikuste orkaanide põhjustatud tootmisseisakuid, vahendab Reuters.

Brenti toornafta futuurid langesid reede õhtuks 63 senti 75,04 dollarini barrelist. USA West Texas Intermediate (WTI) toornafta futuurid langesid 86 senti 71,70 dollarini barrelist.

Nii Brenti kui ka WTI toornafta võrdlusnäitajad olid orkaanide põhjustatud hiljutise tarnekitsikuse tõttu nädala jooksul tõusnud vastavalt 3,2 protsenti ja 3,3 protsenti, enne tänast langust.

Reedene langus tuli pärast viit järjestikust tõusu Brenti puhul. Kolmapäeval saavutas Brent oma kõrgeima taseme alates juuli lõpust ja USA WTI oma kõrgeima taseme alates augusti algusest.

«Põhjus, miks nafta hind jõudis viimastel päevadel nii kõrgele, oli selgelt tarnekatkestused ja varude vähenemine, nii et nüüd, kui USA naftatootmine on taastumas, kaupleb nafta ootuspäraselt madalamal,» ütles Rystad Energy naftaturgude analüütik Nishant Bhushan.

Pärast seda, kui orkaanid Nicholas ja Ida vähendasid avameretoodangut 26 miljoni barreli ulatuses, on Mehhiko lahe äärne toornafta eksport taas voolamas. Taaskäivitamine toimub ajal mil umbes 28 protsenti USA Mehhiko lahe toornafta toodangust on välja lülitatud

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles