Tallinna börsi alternatiivturg võib saada uue aktsiaga täiendust

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg Foto: Modera

Tallinna börs hakkab arutama Modera lubamist börsi alternatiivturule. Modera pakub autonduses tarkvaralist müügilahendust.

Ettevõte kaasab raha uutele turgudele laienemiseks ja uute toodete arendamiseks.

Balti riikidest välja kasvanud ja Ukrainas tarkvara arendava kompanii uuteks turgudeks on Kesk-Euroopa ja Skandinaavia. Praegu on konkreetsemalt fookuses Poola ja Ukraina ning edasi Tšehhi ja Slovakkia.

Tootearenduses on automüügilahendus valmis, aga sinna integreeritakse mitmesugused liisingu- ja kindlustuspakkujad ning autoportaalid, rääkis ettevõtte juhatuse esimees Raido Toonekurg. 

Modera saab tulu tarkvara kasutamise eest automüüjatelt. Kodulehtedel on kuutasu, müügiprogrammil oleneb tasu kasutajate arvust.

Selle aasta käive on umbes miljon eurot. 60 protsenti tuleb litsentside renditulust ja umbes 40 protsenti projektidest. Kui renditulu kasvab, siis teine komponent kahaneb, kuid absoluutsummades kasvab.

«Plaanime välja lasta 1-2 miljoni euro väärtuses aktsiaid ja viia ettevõtte Tallinna börsi alternatiivturule,» lausus Toonekurg. «Mulle tundus, et me sobime sinna kasvuettevõttena, kellel on reaalsed kliendid ja käibed. Paljud sõbrad-tuttavad on ka küsinud, et kas saaks investeerida.»

Tema sõnul ei kipu nad pakkumisel hinnaga kosmosesse minema. «Me pigem ei läinud aktsia hinnakujundusega ahneks,» lausus ta, kuigi veel ei saa konkreetsemalt pakkumistingimustest rääkida. «Viimasel paaril aastal oleme ise natuke odavamalt raha kaasanud.»

Pakkumisele tuleb umbes 20 protsenti aktsiatest. Müümas pole senised aktsionärid, vaid välja lastakse uued aktsiad ja raha jääb ettevõttesse.

Suuremad omanikud on ettevõtte asutaja Siim Vips, kellel on veidi alla poole aktsiatest. Raido Toonekurg on suuruselt teine aktsionär umbes 14 protsendiga. Kolmandal kohal on müügijuht Janek Prümmel viie protsendiga.

Rahavoo mõttes on aastane rahapõletamine suurusjärgus 300 000 eurot. Ettevõte plaanib kasumlikuks muutuda 2024. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles