Goldman Sachs: kasutage 10% börsi kukkumist aktsiate ostmiseks

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
New Yorgi börsil nagu ka laiemalt aktsiaturgudel õngitseti eile esmaspäeval kukkunud aktsiaid
New Yorgi börsil nagu ka laiemalt aktsiaturgudel õngitseti eile esmaspäeval kukkunud aktsiaid Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Korrektsioon ehk börsilangus on hea võimalus aktsiate ostmiseks, märgib Goldman Sachsi strateeg Peter Oppenheimer.

«Ma arvan, et põhimõtteliselt on tõenäoliselt hea aeg aktsiate ostmiseks,» ütles ta intervjuus Bloombergi telekanalile. «Me oleme ikka suhteliselt varajases majandustsükli faasis. Intressimäärad on madalal ja kasumikasv põhjendatud isegi oludes, kus erakordne keskpanga tugi kahaneb.»

Esmaspäeval kukkusid aktsiate hinnad kogu maailmas, kuna kardeti Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande'i võlakriisi, millel võib olla laiem mõju finantssüsteemile. Samuti kardeti tänast USA keskpanga sõnumit. Juba eile hüppasid osad investorid langust kasutades taas aktsiatesse, kuna vähesed näevad investeerimisel aktsiatele alternatiivi.

Oppenheimeri sõnul pole börsil tagasilöögid ja suurem kõikuvus (volatiilsus) midagi ebaloomulikku, kuna hindadesse on juba arvatud palju häid uudiseid. Samuti tuleks arvestada, et aktsiate tootlus tuleb palju madalam kui viimasel aastal-paaril.

Goldman Sachs pole kaugeltki ainuke Wall Streeti väärtpaberivahendaja, kes kutsub üles kasutama börsilangust aktsiate ostmiseks.

JPMorgan Chase'i globaalsete turgude peastrateeg Marko Kolanovic teatas esmaspäeval, et langus on võimalus osta aktsiaid ajal, kui maailma majanduse paranemine võtab hoogu üles.

HSBC strateeg Max Kettner ütles, et neil on portfellis mudelportfellist rohkem aktsiaid ning nad näevad hinnalangust võimalusena liigpessimismi ajal väärtpabereid soetada.

BlackRocki investeerimisinstituut on samuti riskivõtmise pooldaja, kuid nende strateegid eelistavad taktikaliselt Euroopa aktsiaid USA omadele. Viimaste suhtes on nende vaade neutraalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles