Arco Vara läheb Bulgaarias uuele ringile

PM Majandus
Copy
Botanica Lozeni arendusprojekt.
Botanica Lozeni arendusprojekt. Foto: Arco Vara

Arco Vara taaskäivitab vahepeal külmutatud Botanica Lozeni arendusprojekti Bulgaarias pealinna Sofia lähedal, teatab ettevõte pressiteate vahendusel.

Varem plaanitud kortermajade asemel ehitatakse kinnistutele ühepereelamud, kuna nõudlus eramajade järele on Sofia linna ümbruses kasvanud.

Uute eramute hinnast on Arco Vara juhi Miko Niinemäe sõnul vara rääkida. «Kui Lozeni piirkonna rida- ja paariselamute hinnad on ilma käibemaksuta keskmiselt umbes 1200–1600 eurot/m2, siis eramajade puhul saame eeldada kõrgemat hinda. Samal ajal oleme Botanica Lozeni projektis valmistunud pakkuma eramuid paariselamuga samas hinnaklassis,» lisas Niinemäe.

Arco Vara Bulgaaria tütarettevõtte juht Kaloyan Radosslavov ja Niinemäe märkisid, et Bulgaaria kinnisvaraturg pole Covid-19 tõttu kannatanud. «Eluasemehinnad tõusid Sofias 2020. aastal aastatagusega võrreldes keskmiselt 4,6 protsenti, sarnane on olnud kasv ka teistes suuremates linnades. Turgu toetavad rekordiliselt madalad intressimäärad, madal töötus ja kasvavad sissetulekud,» kommenteeris Radosslavov.

Niinemäe lisas, et koroonaviiruse pandeemia suurendas nõudlust maapiirkondade ja äärelinna kinnistute järele. «Sellepärast uuris Arco Vara Bulgaaria meeskond võimalust varem korterelamute ehitamiseks mõeldud piirkonna potentsiaali eramajade rajoonina ja jõudsime järeldusele, et taasalustame varem külmutatud projekti uuel kujul.»

Arenduse planeeritavad 54 ühepereelamut valmivad kolmes etapis. «I ja II etapis on kavas ehitada kummaski 16 ja III etapis 22 maja,» tutvustas Radosslavov plaane.

Majade kogupindala jääb eeldatavalt vahemikku 270–350 m2, sealjuures on I ja II etapi elamud suuremad ja III omad veidi väiksemad. «Sealjuures tasub tähele panna, et Bulgaarias arvestatakse pindalasid brutopinnas, mitte meile harjumuspärase puhta põrandapinnana. Sellepärast tunduvadki Botanica Lozeni majade pindalad võrreldes Eesti kinnisvaraturul pakutavaga tublisti suuremad,» juhtis Niinemäe tähelepanu.

Septembris algas Botanica Lozeni arenduse projekteerimine. «Alates põhiplaanide valmimisest alustame ka ostuhuviliste broneeringutega. Ehitus algab kava kohaselt 2022. aasta II kvartalis. Kõigi etappide valmimine on oodata 2024. aasta lõpuks,» ütles Radosslavov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles