Esmaspäeval algab Eesti tarkvarafirma aktsiapakkumine

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg
Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg Foto: Modera

Eesti päritolu automüügi tarkvarafirma Modera aktsiate märkimine algab esmaspäeval ja kestab 11. oktoobrini – ettevõte muudab vabalt kaubeldavaks viiendiku oma aktsiatest, ühe aktsia hind on 6,60 eurot.

«Modera kasvab kiirelt ning laieneb lähiaastatel uutele turgudele Kesk- ja Ida-Euroopas ja Skandinaavias – meie eesmärk on viia innovatsioon ja uudsed lahendused automüügisektorisse,» märkis Modera juhatuse esimees Raido Toonekurg.

«Aktsiate pakkumise ja Nasdaqil kauplemisele võtmisega soovime oma kasvulugu jagada ka kõigi märkijate ja tulevaste investoritega. Võrdluses teiste müügitarkvara ettevõttetega oleme oma väärtust hinnanud keskmisest konservatiivsemalt ja investorile soodsamalt,» lausus Toonekurg.

4.-11. oktoobrini toimuvale avalikule pakkumisele läheb 250 000 Modera lihtaktsiat, täiendava huvi korral on emitendil õigus aktsiate arvu suurendada. Pakkumise eeldatav maht ulatub 1,65–1,98 miljoni euroni.

Modera avaldab pakkumise tulemused ja otsustab aktsiate jaotamise hiljemalt 12. oktoobril. Praeguste plaanide järgi algab kauplemine Modera aktsiatega Nasdaqi alternatiivturul First North nädala jooksul peale tulemuste selgumist.

Modera süsteem võimaldab kõigil automüügi protsessiga seotud osapooltel oma tööd efektiivsemalt korraldada ja pakkuda kliendile suuremat kasutajamugavust. Modera kliendihaldustarkvara sobib kõikidele automüüjatele ja aitab neil senisest rohkem ja lihtsamalt autosid müüa.

Modera süsteemi kaudu on eri riikides müüdud ligi 25 000 sõidukit, mille tehingute rahaline väärtus ulatub üle 600 miljoni euro. Eestis on ettevõte saavutanud 60% turuosa. Modera tooteid kasutavad Toyota, Volkswageni, Renault’, BMW, Kia, Hyundai, Volvo, Mercedes-Benz maaletoojad ja edasimüüjad. Moderat nõustab advokaadibüroo Ellex Raidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles