LHV aktsiad märgiti pea kahekordselt üle

Liina Laks
, reporter
Copy
LHV logo panga peahoones.
LHV logo panga peahoones. Foto: Erik Tikan

Eile lõppes LHV aktsiate märkimine, pakkumine märgiti peaaegu kahekordselt üle.

LHV teatas, et kui neil oli algselt huvilistele pakkuda 745 294 aktsiat koguhinnaga 25,3 miljonit eurot, siis investorid märkisid aktsiaid 49,4 miljoni euro eest.

Märkimisel osales 9117 investorit ja märkimishinnaks oli 34 eurot.

Kuna atsiaid jaotati üksnes isikutele, kellele kuulus vähemalt üks LHV märkimise eesõigus, siis tühistati tervelt 744 märkija korraldus 46 000 aktsiale, teatas pank.

Kui palju aktsiaid saab?

LHV selgitas, et kõik samale märkijale kuuluvad märkimise eesõigused ja sama märkija esitatud märkimiskorraldused summeeriti. Juhul, kui märkija oli märkinud pakutavaid aktsiaid esindajakonto kaudu ja vastava esindajakonto omanik on kohaselt avaldanud EVK registripidajale ja LHV Groupile Prospektis nõutud andmed, loeti iga selline esindaja konto kaudu märkija jaotamisprotsessis iseseivaks märkijaks (esindajakonto omanik jaotab ise uued aktsiad märkijale).

Garanteeritud jaotuse raames jaotati 688 795 pakutavat aktsiat, mis moodustab 92% pakkumise kogumahust. See oli siis nendele, kellel oli täpselt niipalju märkimisõigusi kui märgitud aktsiaid.

Täiendava jaotuse raames jaotati 56 499 pakutavat aktsiat, mis moodustab 8% pakkumise kogumahust.

Aktsiad on homme kontol

«Huvi LHV praegustele aktsionäridele suunatud aktsiaemissiooni vastu oli kõrge. Pakkumine märgiti ligi kahekordselt üle. Suhtume heasse tulemusse ja kaasatud kapitali suure vastutusega. Meie investeerimisplaanid on suunatud UK krediidiasutuse litsenti taotlemisele ja sellega seotud kapitaliseerituse tugevdamisele ning mitmekordse kasvu tagamisele Eestis,» kommenteeris LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu.

Aktsiad liiguvad investorite kontole eeldatavalt homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles