Eesti börsil olev kasvuettevõte paisutas plahvatuslikult kahjumit

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Mart Suurkask, Bercmani juht
Mart Suurkask, Bercmani juht Foto: Margus Ansu

Eesti börsi alternatiivturul olev nutikate ülekäiguradade ettevõte Berchman Technologiese poolaastakahjum kasvas aastaga 2135 eurolt 209 658 euroni.

Käive vähenes samal ajal 43 424 eurolt 3115 euroni.

«Kahjum on tingitud ettevõtte kasvu ja arendusse tehtud kulutustest, omatoote edasiarendamisest, täiendavate töötajate värbamisest, investeeringutest immateriaalsetesse varadesse ning aktsiate esmase avaliku pakkumise ja kauplemisele võtmisega seotud ühekordsetest kuludest,» teatas ettevõte ja lisas, et praeguse arendusfaasi tõttu on kahjumi tekkimine paratamatu, aga uus müügistrateegia lubab edaspidi kahjumi vähenemist.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes märkimisväärselt ettevõtte laenukoormus 195 792 eurolt 42 891 eurole, kusjuures laenukoormuseks ei kasutatud avaliku pakkumise tulu.

2021. juunikuus viidi läbi ka aktsiate esmane avalik pakkumine, milles osales 4110 investorit ja mis märgiti 14,5-kordselt üle.

Ettevõtte arendustiim kasvas nelja inimese võrra, juuni lõpu seisuga oli palgal kümme töötajat.

Bercman taotleb Euroopa Liidust tootearenduseks 2,15 miljonit eurot, millest omafinantseering on 30%. Plaan on saada toetust ka EASi rakendusuuringute meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles