Välisinvestorite jaoks võib Hiina kinnisvaragigandi maksejõuetus tuua suure kahjumi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Väikeettevõtja Guo Hui viis oma Porsche Cayenne tagasi autodiilerile, et saada raha töötajatele palga maksmiseks. Ettevõtte põhiklient on Evergrande, kes pole tehtud tööde eest maksnud
Väikeettevõtja Guo Hui viis oma Porsche Cayenne tagasi autodiilerile, et saada raha töötajatele palga maksmiseks. Ettevõtte põhiklient on Evergrande, kes pole tehtud tööde eest maksnud Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Hiina suuruselt teise kinnisvaraarendaja Evergrande välismaised investorid võivad arvestada suure kahjumiga, kuna ettevõte ei maksnud juba teisele võlakirjaväljalaskele intresse.

Täna pole välismaised China Evergrande võlakirja omanikud saanud raha, mis tähendab, et tegemist on ettevõtte juba teise võlakirjaemissiooniga nädalal jooksul, millele intresse pole makstud.

Rahahädas ettevõte, kelle võlakoorem ulatub 305 miljardi dollarini, ei maksnud intressi 9,5% 2024. aasta märtsis läbi saavatele dollari võlakirjale summas 47,5 miljonit dollarit. Läinud neljapäeval jäid võlakirjaomanikud intressita summas 83,5 miljonit dollarit, kirjutab Reuters.

Kui 30 päeva jooksul pole tasutud intressi või muidu jõutud võlakirjaomanikega kokkuleppele, loetakse seda maksejõuetuse juhtumiks koos kõige sellest tulenevate tagajärgedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles