IuteCredit viib 75 miljonit eurot Euroopa eksootilistele turgudele

BNS
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Nasdaq Tallinna börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon otsustas rahuldada Eesti finantstehnoloogia ettevõte IuteCrediti taotluse 750 000 võlakirja noteerimiseks.

16. septembril rahuldas börs IuteCrediti taotluse 500 000 võlakirja noteerimiseks, teatas Nasdaq Tallinn. Kuna võlakirjaemissioon märgiti üle, otsustas ettevõte emissiooni mahtu suurendada 75 miljoni euroni.

Emissiooni raames annab Iute välja 750 000 tagatud eelisvõlakirja, mille nimiväärtus on 100 eurot, intressimäär 11 protsenti ning lunastustähtaeg 2026. aasta 6. oktoober. Intressimakseid tehakse kaks korda aastas ja esimene intressimakse on 2022. aasta 6. aprillil. Võlakirjad noteeritakse nii Frankfurdi börsil kui ka Nasdaq Tallinna börsil.

Emissioonis osales üle 2500 jaeinvestori Balti riikidest ja 30 kutselist investorit üle Euroopa. Võlakirjad jõuavad investorite väärtpaberikontodele eeldatavasti 7. oktoobril.

Eesti finantstehnoloogia ettevõte IuteCredit tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas. IuteCredit pakub peamiselt välkarveldusi, järelmakse ja väikelaene. Firma 50 töötajaga emaettevõtte peakorter asub Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles