Kolmas kvartal oli börsil Coop Panga kvartal

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Coop Pank sai kolmandas kvartalis endale uue peakorteri. Fotol logo paigutamine uue peakontori hoone katusele.
Coop Pank sai kolmandas kvartalis endale uue peakorteri. Fotol logo paigutamine uue peakontori hoone katusele. Foto: Eero Vabamägi

Lõppenud kolmandas kvartalis oli Tallinna börsil tegija Coop Pank. Panga aktsia hind kerkis kolme kuuga 42 protsenti, olles LHV aktsia järel küll teine tõusja, aga samas oli Coop Panga aktsia selgelt aktiivseimalt kaubeldav väärtpaber Tallinna börsil.

Kolmandas kvartalis sooritati börsil veidi üle 226 500 tehingu, millest 30 protsenti moodustasid tehingud Coop Panga aktsiatega. Börsikäibelt oli Coop Panga osakaal isegi veidi suurem, moodustades tervelt kolmandiku börsi 153 miljoni euro suurusest käibest.

Kolmas kvartal oli meie börsil enneolematu kauplemisaktiivsusega, eriti aktiivne oli kauplemine septembris; kui vaadata nädalaid, siis olid iseäranis aktiivsed septembri kaks esimest nädalat (lõppesid vastavalt 3. ja 10. septembril). Järgnevatel nädalatel on kauplemisaktiivsus märgatavalt langenud.

Kauplemisnädalal 6.–10. septembrini sooritati põhinimekirja aktsiatega 37 347 tehingut, mis on enam-vähem võrdne terve juuni tehingute arvuga. Börsikäibe järgi oli aktiivseim nädal varem (30. august kuni 3. september) – 30,25 miljonit eurot, mis on enam-vähem sama suur varasemate kuude keskmiste käivetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles