Tehnoloogiaaktsiate kukkumine viis börsid langusesse

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Langevad börsiindeksid. Pilt on illustratiivne.
Langevad börsiindeksid. Pilt on illustratiivne. Foto: RUNGROJ YONGRIT

Maailma peamised börsiindeksid langesid esmaspäeval, kuna investorid loobusid tehnoloogiaaktsiatest, mida mõjutavad üha suuremad riskid, sealhulgas märgid kõrgest inflatsioonist, kõrgendatud võlakirjade tootlus ja Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande finantsraskused.

Maailma börsid langesid esmaspäeval, kuna investorid loobusid tehnoloogiaaktsiatest seoses riigivõlakirjade tootluse tõusuga, samas kui USA ja Hiina uued kaubandusprobleemid pakkusid veel ühe põhjuse ettevaatlikkuseks, vahendab Reuters.

USA riigivõlakirjade tootlust on toetanud hiljutised andmed, mis näitavad suurenenud tarbimiskulutusi, kiirenenud tehasetegevust ja inflatsiooni kasvu, mis on suurendanud spekulatsioone, et USA Föderaalreserv võib hakata oma rahapoliitikat oodatust varem karmistama.

Kella seitsmese seisuga oli Dow Jonesi indeks langenud 351,25 punkti ehk 1,02 protsenti 33 975,21 punktile, S&P 500 oli langenud 60,30 punkti ehk 1,38 protsenti 4296,74 punktile ja Nasdaq oli langenud 329,03 punkti ehk 2,26 protsenti 14 237,67 punktile. 

Üleeuroopaline STOXX 600 indeks langes kolmandat istungit järjest, odavnes 0,5 protsendi võrra. Hongkongi Hang Sengi aktsiaindeks oli varem lõpetanud päeva 2,2 protsenti madalamal.

S&P 500 tehnoloogia- ja kommunikatsiooniteenuste sektorid langesid kumbki umbes 2,5 protsenti ehk enim võrreldes teiste sektoritega. Tehnoloogiaaktsiad nägid suurt langust ka Euroopas ja Aasias. Kõrgelt hinnatud ettevõtted, sealhulgas Apple, Facebook, Microsoft, Alphabet ja Amazon, langesid 2,4 kuni 5,8 protsenti.

Mõned turusektorid olid samas tõusuteel: USA energeetikaaktsiad kerkisid 2,3 protsenti ja kommunaalettevõtted tõusid 0,6 protsenti. S&P 500 pankade indeks tõusis 0,1 protsenti, saavutades seansi alguses isegi oma rekordtaseme.

S&P 500 kaart
S&P 500 kaart Illustratsioon: Finviz.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles