Harju Elekter omandas 10 miljoniga endale Rootsi tehast ehitava ettevõtte

BNS
Copy
Harju Elekter
Harju Elekter Foto: Hendrik Osula

Harju Elekter sõlmis esmapäeval lepingu Västeråse tehase ehituseks loodud ettevõtte aktsiate soetamiseks, tehingu esialgne eeldatav väärtus on 9,8 miljonit eurot ehk 100 miljonit Rootsi krooni.

Tehingu hind täpsustub peale hoone valmimist ning lepingusse sätestatud tingimustel ja korras korrigeeritakse hinda. Tehingu kavandatav esialgne lõpukuupäev on tuleva aasta 1. november, teatas Harju Elekter börsile.

Harju Elekter teatas septembris oma Rootsi tegevuse restruktureerimisest, uute tehaste rajamisest ning kavatsuste protokolli sõlmimisest Wästbygg Gruppi kuuluva LC Development Fastigheter 101 AB tütarettevõtte aktsiate omandamiseks.

Esmaspäeval sõlmiski Harju Elektri tütarettevõte Harju Elekter Wästbygg Gruppeni tütarettevõttega LC Development Fastigheter 101 AB lepingu, millega omandatakse 100 protsenti selle aktsiatest.

LC Development Fastigheter 17 on 2021. aastal Västeråsesse rajatava Harju Elektri tehase jaoks asutatud ettevõte, mis haldab kinnistu ja ehitusega seonduvat.

Wästbygg Grupp on Rootsis tegutsev ehitus- ja projektiarenduse ettevõte. Ettevõte ehitab ja arendab elu-, ärihooneid ja üldkasutatavaid kinnistuid, samuti logistika- ja tööstusrajatisi. Wästbygg Grupp on noteeritud Nasdaq Stockholm börsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles