Läänemaailma aktsiad taastuvad tublisti eilsest langusest

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Kaupleja New Yorgi börsil.
Kaupleja New Yorgi börsil. Foto: ANDREW KELLY

Läänemaailma suurimad börsiindeksid tõusid teisipäeval rohkem kui 1%, kuna kasvuaktsiad nägid kiiret taastumist eilses kukkumisest.

 

Kella seitsemese seisuga oli Dow Jones indeks tõusnud 413,19 punkti ehk 1,22 protsenti 34 416,11 punktile, S&P 500 indeks tõusis 56,02 punkti ehk 1,30 protsenti 4356,48 punktile ja Nasdaq Composite indeks tõusis 193,66 punkti ehk 1,36 protsenti 14 449,14 punktile.

Üheteistkümnest peamisest S&P 500 sektorist tõusid kaheksa. Energeetika- ja tehnoloogiasektor juhtisid tõusu, samal ajal kui kaitsvad kinnisvara- ja kommunaalteenuste sektorid jäid maha, mis on märk sellest, et investorid liiguvad järk-järgult suurema riski võtmise suunas, vahendab Reuters.

Suured kasvuaktsiad, sealhulgas Apple, Amazon, Microsoft, Netflix ja Alphabet, tõusid Eesti aja järgi hilisel pärastlõunal 0,4 kuni 3,3 protsenti. Facebook tõusis 1,9 protsenti pärast eilset langust, mil Facebooki, Instagrami ja WhatsAppi rakendused olid tundide kaupa rivist väljas, enne kui need hilisõhtul taastati.

Euroopas tõusis STOXX 600 indeks täna 1,2 protsenti, kusjuures kõik peamised sektorid olid plusspoolel, mis tõi talle kaasa parima kauplemissessiooni alates 21. juulist. Euroopa pangad kerkisid 3,5 protsenti ja tehnoloogiasektor tõusis 2,2 protsenti, katkestades seitsme kauplemissessiooni pikkuse languse, mille jooksul see kukkus 11,7 protsenti.

Investorid üle maailma ootavad nüüd reedel USA tööhõiveandmeid, et saada märke Föderaalreservi varaostude vähendamise ajakava kohta. Teisipäeval avaldatud andmed näitasid, et USA teenuste sektori aktiivsus kasvas septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles