USA suurima panga juht: bitcoin on väärtusetu (1)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon.
JPMorgani tegevjuht Jamie Dimon. Foto: Reuters

JPMorgan Chase & Co tegevjuht Jamie Dimon ütles esmaspäeval toimunud konverentsil, et krüptovaluutasid hakkavad reguleerima valitsused ja et tema isiklikult arvab, et bitcoin on väärtusetu, vahendab Reuters.

 

«Ükskõik, mida sellest arvatakse, valitsus hakkab seda reguleerima rahapesuvastase võitluse nimel ja maksunduse huvides,» ütles Jamie Dimon Institute of International Finance'i konverentsil, viidates panganduseeskirjadele.

USA suurima panga juht Dimon on digiraha häälekas kriitik ja on varem seda nimetanud pettuseks, kuid lisas siiski hiljem, et kahetseb seda avaldust. 

Suvel andis JPMorgan oma varahaldusklientidele juurdepääsu krüptovaluutafondidele, mis tähendab, et panga finantsnõustajad saavad klientidelt vastu võtta viie krüptoraha ostu- ja müügitehingu ordereid.

Dimon ütles, et on endiselt krüptoraha suhtes skeptiline ning et tema arvamus erineb panga ja juhatuse omast. «Mina isiklikult arvan, et bitcoin on väärtusetu,» ütles Dimon. «Meie kliendid on täiskasvanud inimesed ja kui nad ei nõustu sellega, siis me saame neile anda seadusliku ja võimalikult puhta ligipääsu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles