Swedbanki veebipangas osteti kolmandas kvartalis enim Coopi aktsiaid

BNS
Copy
Coop Pank on näidanud viimastel aastatel kiiret kasvu nii klientide arvu kui ka laenumahtude poolest
Coop Pank on näidanud viimastel aastatel kiiret kasvu nii klientide arvu kui ka laenumahtude poolest Foto: Eero Vabamägi

Swedbanki internetipangas osteti tänavu kolmandas kvartalis kõige rohkem Coop Panga aktsiaid.

Kolmandas kvartalis tehti kõige enam tehinguid pangandus-, tehnoloogia-, kaubandus- ja logistikasektori aktsiatega, kirjutas Swedbank Marketsi spetsialist Rainer Saad augustikuu ülevaates.

Saad tõi lõppenud kvartali olulisemate märksõnadena välja majandustulemused, regulatsioonid ja börsidebüüdid. Tema sõnul ületasid Tesla teise kvartali majandustulemused analüütikute ootusi – ettevõtte tarned kasvasid 122 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning käive ulatus peaaegu 12 miljardi dollarini.

Eelmises kvartalis langesid Saadi sõnul Aasia aktsiaturud selle aasta madalaimale tasemele, kuid pärast seda üritasid investorid turu põhjasid tabada, asudes ostma tehnoloogiafirmade, sealhulgas ka Alibaba Groupi aktsiat.

Samuti tõi Saad välja septembri teises pooles laekunud uudise, et Leedu regulaatorid töötavad välja eelnõud, mis kärbiks tõsiselt energiakontserni Ignitis Grupe võrgutasude pealt teenitavat tulu ja mõjutaks investorite tootlust.

Kolmandas kvartalis Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles