Putin aktsepteerib krüpto rolli maksevahendina

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin

Venemaa president Vladimir Putin väljendas sallivust krüptorahade suhtes, mida reguleerijad kogu maailmas üha enam kontrollivad, kuna kardetakse, et neid võidakse kasutada rahapesuks ja kuritegelikuks tegevuseks.

 

Krüptorahal «on õigus eksisteerida ja seda võib kasutada maksevahendina,» ütles Putin CNBC-le antud intervjuus, mis avaldati neljapäeval Kremli veebilehel. Siiski hoiatas ta, et on liiga vara rääkida digitaalrahade kasutamisest nafta ja muude kaupade kauplemisel, mis moodustavad suurema osa Venemaa ekspordist.

Venemaa on otsinud alternatiive dollarites kauplemisele pärast seda, kui talle kehtestati 2014. aastal pärast Krimmi annekteerimist sanktsioonid ning Putin süüdistab USA-d oma valuuta kasutamises relvana. Krüpto toetajad väidavad, et detsentraliseeritud raha asendab lõpuks keskpankade emiteeritud fiat-raha.

Venemaa Pank on korduvalt hoiatanud investoreid, et krüptoturg on äärmiselt volatiilne ja digirahasid ei tohi kasutada riigisiseselt makseviisina. Siiski ei ole plaanis kehtestada Hiina omaga sarnast üldist keeldu, ütles rahandusministri asetäitja Aleksei Moisejev sel nädalal Interfaxi vahendusel.

Putini sallivus krüptoraha suhtes tuleb ajal, mil Valge Maja kaalub laiaulatusliku algatuse käivitamist krüptopoliitika läbivaatamiseks ja koordineerimiseks, mis võib tuua kaasa uusi regulatsioone. Hiina on sel aastal võtnud tööstusharu suhtes tarvitusele karme meetmeid ja keelas septembris kõik krüptotehingud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles