Goldman Sachs: kõrged naftahinnad on siin, et jääda

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Naftatootmine USAs.
Naftatootmine USAs. Foto: Jonathan Alcorn

Goldman Sachsi energiauuringute juhi sõnul võivad naftahinnad püsida lähiaastatel kõrgemal tasemel, kuna nõudlus taastub, kuid pakkumine jääb endiselt kasinaks.

Damien Courvalin, kes on ühtlasi Goldmani juhtiv toorainestrateeg, ütles neljapäeval CNBC-le, et turu fundamentaalnäitajad õigustavad kõrgemaid hindu ja et panga Brenti toornafta hinnaprognoos on järgmisteks aastateks 85 dollarit barreli kohta. Goldman Sachsi põhiprognoos on, et Brent jõuab aasta lõpuks 90 dollarini barrelist.

«See ei ole mööduv talvine šokk, nagu see võib olla gaasi puhul. See on tegelikult nafta olulise ümberhindamise algus,» sõnas Courvalin. «Naftaturul on pikim defitsiit, mida oleme aastakümnete jooksul näinud ning nõudlus ületab talvel jätkuvalt pakkumise».

«Vähesed investeeringud naftatootmisesse ajal, mil nõudlus kasvab, viitavad püsivalt kõrgetele hindadele vähemalt eeloleval aastal», ütles Courvalin. «Me seisame silmitsi võimaliku mitmeaastase defitsiidiga ja oluliselt kõrgemate hindade riskiga,» lisas ta.

«Tuleb mõista, et üleminek puhtamale energiale võtab kaua aega ja et üleskutsed lõpetada investeerimine süsivesinike tarnimisse toob lähiaastatel kaasa vaid palju kõrgemad energiahinnad», lausus Courvalin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles