Modera kihutas börsile: kuidas läheb esimene kauplemispäev?

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Modera juht Raido Toonekurg
Modera juht Raido Toonekurg Foto: Raul Mee

Täna algab Tallinna börsi alternatiivturul kauplemine Modera aktsiaga.

Modera aktsia, mida investorid said osta 6,60 euroga, alustas täna börsi alternatiivturul kauplemist hinnaga 6,325 eurot. Aktsia jätkas kukkumist ja selle languseks on juba 9,1 protsenti. Aktsia maksis kuus eurot.

«Mul on hea meel näha First Northile lisandumas uut ambitsioonikat tehnoloogiaettevõtet. Moderal on nüüdsest kõik avalikult kaubeldava ettevõtte eelised ning lisaks enam kui 1500 investori toetus, mis annab Moderale tugeva võimenduse oma kasvuplaanide elluviimiseks,» ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

Modera juht Raido Toonekurg ütles, et nad otsustasid First North turu kasuks, sest see annab Moderale kui ettevõttele teatud kvaliteedimärgi ning lihtsustab koostööd rahvusvaheliste klientidega. «Samuti annab kaubeldav olek hinnangu ettevõtte väärtusele, mis kujuneb avatud ja läbipaistval turul.»

Toonekurg lisas, et nad jäid pakkumisega väga rahule, kuna investorite huvi aktsiate vastu oli suurem kui pakutavate aktsiate hulk. «Seda eriti situatsioonis, kus olime kõrvuti Eesti turu ühe aegade suurima IPOga Enefit Greenilt.»

Eesti päritolu automüügi tarkvarafirma Modera aktsiate esmane avalik pakkumine märgiti kavandatust viiendiku võrra üle, ettevõtte aktsiate kauplemine Nasdaqi alternatiivturul First North algab täna kell 10.00.

«Pakkumise ülemärkimine näitab, et autotööstuse digitaliseerimine ja uute IT-lahenduste turule toomine on hädavajalik ning võimaldab Moderal lükata käik sisse ja asuda realiseerima arendus- ja laiendusplaane esialgselt kavandatust suuremas mahus,» kommenteeris Modera juhatuse liige Raido Toonekurg.

Modera muutis vabalt kaubeldavaks viiendiku oma aktsiatest, ühe aktsia hind ulatus 6,6 euroni. Ettevõte otsustas kasutada aktsiate arvu suurendamise võimalust ja jaotada investoritele kavandatust enam, kokku 301 000 aktsiat. Kõigile märkimises osalenud investoritele jaotatakse vähemalt kuni 6000 aktsiat ning kõigile üle 6000 aktsia märkinud investoritele jaotatakse aktsiaid proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule.

Pakkumisest saadavat netotulu summas 1 936 600 eurot kasutab Modera oma tegevuse laiendamiseks uutele turgudele, arendades tegevusi Ukrainas ja Poolas ning hiljem ka Slovakkias, Tšehhis ja Rumeenias. Lisaks soovib ettevõte arendada oma tooteid ja integreerida Modera süsteemidega kindlustus- ja liisingupakkujate süsteemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles