VÕIMAS TULEMUS Enefit Greeni märkimistulemused on paigas

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Green juhatuse esimees Aavo Kärmas teatas eile, et ettevõte läheb Tallinna börsile. 
Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Green juhatuse esimees Aavo Kärmas teatas eile, et ettevõte läheb Tallinna börsile. Foto: Sander Ilvest

Enefit Green müüb märkijatele aktsiaid hinnaga 2,90 eurot tükist.

Taastuvenergiaettevõtte Enefit Green aktsiate esmases avalikus pakkumises (IPO) osales 60 335 jaeinvestorit, mis ületab senist börsirekordit kordades ning teeb Enefit Greenist tõelise rahvaaktsia.

Investorid märkisid aktsiaid neli korda rohkem pakkumise esialgsest baasmahust. Väga suure jaenõudluse rahuldamiseks suurendati emissiooni maht 115 miljonilt 175 miljonile eurole.

Aktsia lõpphind 2,90 eurot

Pakkumise hinnavahemik oli 2,45 kuni 3,15 eurot, kuid aktsiate jaotuse hoolikal kaalumisel kujunes lõpphinnaks 2,90 eurot, mis on pakkumise hinnavahemiku ülemises pooles. Hind on kõikidele investoritele ühesugune.

Jaeinvestoritele jaotatakse 55 protsenti ning institutsionaalsetele investoritele 45 protsenti pakkumise mahust. Kõigile jaeinvestoritele jaotati 100% märgitud aktsiatest kuni 1000 aktsia ulatuses ning seda ületanud märgitud mahust 5,5%.

Eesti Energia kontserni kuuluvate ettevõtete nõukogu ja juhatuse liikmetele ning töötajatele Eestis, Lätis ja Leedus jaotati 100% märgitud aktsiatest kuni 2000 aktsia ulatuses ning seda ületanud märgitud mahust 5,5%.

Märkimiskorraldusi esitas üle 60 000 jaeinvestori, kellest rohkem kui 80% saavad oma märgitud aktsiad täies mahus.

Pretsedenditult suures pakkumises osalenud investorite arvu tõttu kujunes kuni 1000 aktsiat märkinud investorite osakaal kogunõudluses nii suureks, et täiendavalt otsustati kõikidele jaeinvestoritele, kes märkisid rohkem kui 1000 aktsiat, jaotada 5,5% sellest ületatavast mahust.

Investoritele jaotatud aktsiad peaks nende väärtpaberikontole jõudma eeldatavalt 20. oktoobril. Enefit Greeni esimene kauplemispäev Nasdaq Tallinna põhinimekirjas on eeldatavalt 21. oktoobril.

Märkimises osales iga neljas Eesti Energia töötaja

Enefit Greeni nõukogu esimees Hando Sutter ütles, et jaeinvestorite rekordiline huvi näitab usaldust ettevõtte meeskonna ja plaani suhtes. Tema sõnul näitab pühendumist ka see, et pea iga neljas Eesti Energia kontserni töötaja osales pakkumises.

Enefit Greeni juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul on enam kui 60 000 investorit ülimalt tugev mandaat ettevõtte kasvuplaani elluviimiseks. «Meie meeskond plaanib aktsiapakkumise käigus kaasatud raha toel kasvada ja suurenda 2025. aastaks taastuvenergia tootmisvõimsust 2,3 korda.»

Pakkumise ühe korraldaja Swedbanki Balti ja Soome investeerimispanganduse juht Mihkel Torim jäi pakkumise tulemusega väga rahule. «Üle 60 000 märkijaga on Enefit Green aegade suurima märkijate arvuga IPO Baltikumis. Märkimisväärne jaehuvi pakkumise vastu näitab kohaliku investorkogukonna arengut ja investorite soovi saada osa kohalikust tulevikku suunatud ettevõtte kasvuloost.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles