Euroopa aktsiad tähistasid viimase seitsme kuu parimat nädalat

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Frankfurti börs.
Frankfurti börs. Foto: STAFF/REUTERS

Euroopa aktsiad saavutasid reedel viimase seitsme kuu parima nädalase tulemuse, kuna tulemustehooaja hea algus aitas leevendada investorite muret kõrgema inflatsiooni pärast.

Üleeuroopaline STOXX 600 indeks tõusis 0,7 protsenti ja sulgus kuu kõrgeimal tasemel, lõpetades nädala 2,6-protsendilise tõusuga pärast riskihimu järsku taastumist kahel viimasel börsipäeval, kirjutab Reuters.

Pangad andsid indeksile suurima tõuke, tõustes 1,8 protsenti tänu Wall Streeti suurimate laenuandjate suurepäraseid kvartalitulemusi, mis tuginesid majanduse elavnemisele ja tehingute hoogustumisele.

Euroopa pangad on täielikult taastunud pandeemia tõttu saadud kahjumitest ja kauplesid reedel pandeemia-eelsel tasemel, samas kui USA pangad on viimasel ajal tõusnud rekordkõrgustesse.

Teiste sektorite hulgas tõusid enim jaemüügi-, nafta- ja gaasi- ning reisiaktsiad ning seda vahemikus 1,6 kuni 2 protsenti.

Euroopa tulemustehooaeg käivitub täies hoos lähinädalatel. Analüütikud ootavad Refinitiv IBESi andmetel STOXX 600 börsil noteeritud ettevõtete kolmanda kvartali kasumite peaaegu 47-protsendilist tõusu.

Euroopa inflatsiooni tõusu peetakse endiselt ajutiseks ja veel ei ole märke, et hiljutine tõus oleks kinnistunud palkadesse, ütles Euroopa Keskpanga president Christine Lagarde neljapäeval.

Investorid on olnud mures ülemaailmse energiakriisi, tarneahela kitsaskohtade ja tööjõupuuduse põhjustatud inflatsiooni tõusu pärast, mis aeglustab ettevõtete kasumite taastumist pandeemilisest šokist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles