Ekspert: Enefiti aktsia võib esimesel päeval tõusta kuni 25 protsenti (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Enefit Greeni Paldiski tuulepark.
Enefit Greeni Paldiski tuulepark. Foto: Enefit Green

Tallinna Tehnikaülikooli majandusanalüüsi ja rahanduse instituudi vanemlektori Kristjan Liivamägi hinnangul võiks Enefit Greeni aktsia esimesel kauplemispäeval tõusta 15–25 protsenti ehk sulguda 3,35–3,65 euro juures aktsia kohta.

«Arvestades, et ülemärkimine oli neljakordne ning lõplik aktsia pakkumishind oli 2,9 eurot, siis investoritel vabaneb arvestatav hulk raha, millest vähemalt osa võiks soovida järelturult Enefit Greeni aktsiaid juurde osa,» ütles Liivamägi BNS-ile.

Majanduseksperdi hinnangul on Enefit Greeni aktsia hind 2,9 eurot atraktiivne ning sellelt hinnatasemelt võiks olla aktsial ka tõusuruumi. «Hoolimata väga suurest nõudlusest ei pandud aktsia hinnaks 3,15 eurot, mis oleks olnud pakkumise ülemine ots. Minu arvamus on, et antud juhul pandi aktsiate pakkumise lõplikuks hinnaks 2,9 eurot, et jätta aktsiale esimesteks kauplemispäevadeks tõusuruumi,» lausus ta.

Liivamägi ootas IPO-l kahekordset ülemärkimist, nii et neljakordne ülemärkimine ja nii suur jaeinvestorite osakaal tulid talle üllatusena. «Jaeinvestorite huvi oli väga suur ja minu hinnangul on see hea signaal ettevõtte poolt, et jaeinvestoritele antud indikatsioonist – 1000 aktsiat investori kohta – kinni peeti,» märkis ta.

Majanduseksperdi sõnul on Enefit Greeni puhul tegemist tõelise rahvaaktsiaga ning tema hinnangul aitab selle IPO positiivne mõju tulevikus kaasa Tallinna ja Balti börsi arengule.

Reedel selgusid Enefit Greeni aktsiate esmase avaliku pakkumise (IPO) tulemused. IPO esialgne baasmaht märgiti üle nelja korra üle, aktsia lõpphinnaks kujunes 2,90 eurot. Jaemärkijaid oli 60 000, mis on ühtlasEesti börsiajaloo rekord.

Pärast uute aktsiate registreerimist moodustavad märgitud aktsiad 22,8 protsenti kõigist Enefit Greeni aktsiatest. Pakkumise brutotulu on ligikaudu 175 miljonit eurot, millest Enefit Greeni tulu on ligikaudu 100 miljonit eurot ja Eesti Energia oma ligikaudu 75 miljonit eurot.

Enefit Greeni aktsiatega kauplemine Nasdaq Tallinna börsi Balti põhinimekirjas algab eelduslikult 21. oktoobril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles