Baltic Horizon läheb uute aktsiatega 15 miljonit püüdma

Liina Laks
, reporter
Copy
Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam.
Baltic Horizon Fundi juht Tarmo Karotam. Foto: Eero Vabamägi

Kinnisvarafond Baltic Horizon Fund teatas, et tahab veel selles kvartalis uue aktsiapakkumisega välja tulla. Pakkumine on suunatud eelkõige institutsionaalsetele investoritele valitud Euroopa riikides.

Eesmärk on kaasata Baltic Horizon Fondile ligikaudu 15 miljonit eurot kapitali uuteks investeeringuteks ja olemasolevate objektide arendamiseks vastavalt fondi investeerimispoliitikale. Northern Horizon Capital võib kaasatavat summat suurendada kuni 25 miljoni euroni. Uued osakud lastakse välja hinnaga, mis on võrdne fondi osaku viimase puhasväärtusega.

Uued osakud antakse välja suunatud pakkumise raames, s.t avalikku pakkumist ei korraldata ning prospekti ei registreerita. Uued osakud esindavad 12-kuulise perioodi jooksul vähem kui 20 % Baltic Horizon Fondi juba kauplemisele võetud osakute arvust.

Baltic Horizon teatas börsile, et tema emafirma Northern Horizon Capital ja Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) sõlmisid raamlepingu, mille kohaselt võttis Baltic Horizon Fond kohustuse järgida EBRD teatavaid keskkonna- ja sotsiaalseid nõudeid ning äriühingu üldjuhtimise põhimõtteid ja nõudeid, kui EBRD otsustab märkida Baltic Horizon Fondi osakuid. Samas ei ole EBRD-l kohustust omandada fondi osakuid.

Kinnisvaraprojekte ühendava Baltic Horizon Fundi osak on tänavu kaotanud 1,6% oma väärtusest ning kaupleb Balti börsil praegu 1,14 euro tasemel.

Maikuus andis Baltic Horizon välja võlakirjad, millega sai fond 8 miljonit eurot Meraki büroohoone ehituseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles