Netflixi tulemused langetasid aktsiat

Liina Laks
, reporter
Copy
Jakarta kohvikus kannavad teenindajad Squid Game'i seriaalist tuntud tegelaste kostüüme, et kliente ligi meelitada. Kolmandas kvartalis väljatulnud seriaal osutus Netflixi üheks ajaloo  edukaimaks seriaaliks.
Jakarta kohvikus kannavad teenindajad Squid Game'i seriaalist tuntud tegelaste kostüüme, et kliente ligi meelitada. Kolmandas kvartalis väljatulnud seriaal osutus Netflixi üheks ajaloo edukaimaks seriaaliks. Foto: ADEK BERRY/Scanpix

Kuigi Netflixi kasutajanumbrid ületasid ootuseid, kukkus aktsia pisut järelturul.

Netflixi suurim abimees oli kultuslikuks saanud Lõuna-Korea päritolu seriaal „Squid Game“. Kolmandas kvartalis kasvas tellijate arv 4,4 miljoni inimese võrra – analüütikud ootasid kasvunumbriks 3,8 miljonit kasutajat. Netflix teatas, et käesolevas kvartalis loodetakse lisada veel 8,5 miljonit tellijat.

Kasuminumber tuli samuti loodetust parem 3,19 dollarit aktsia kohta oodatud 2,56 dollari asemel. Müügitulu läks täpselt analüütikute prognoosiga kokku: 7,48 miljardit dollarit kolmandas kvartalis.

Netflixi juht Reed Hastings ütles, et iialgi pole olnud Netflixil nii palju sisu tulemas kui nüüd neljandas kvartalis. Samas teatas Netflix, et nad muudavad nüüd vaatajate arvu esitamist: enam ei öelda investoritele seda, kui palju kontosid on filme vaadanud vaid nüüd hakatakse teatama, mitu tundi on kokku vaadatud.

Netflixi aktsia langes järelturul 1,3%. Käesoleval aastal on Netflixi aktsia kerkinud 18% ning kaupleb 630 dollari taseme juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles