Donald Trumpi meemiaktsia tuules teeb kõva tõusu veel teinegi firma

Liina Laks
, reporter
Copy
Truth Sociali logo - just selle idufirma rajamisest teatas lõppeval nädalal USA endine president Donald Trump.
Truth Sociali logo - just selle idufirma rajamisest teatas lõppeval nädalal USA endine president Donald Trump. Foto: REUTERS/Kirill Kudryavtsev/Scanpix

Reedese kauplemispäeva jooksul pidi Nasdaqi börs 13 peatama kauplemise Donald Trumpi uue ettevõtte aktsiaga, sest uudised raputasid turgu. Trumpi ettevõtte tuules tõuseb ka üks teine aktsia.

Reedese börsipäeva üks staare oli USA endise presidendi Donald Trumpi loodud SPAC – ehk firma, mis on loodud spetsiaalselt teise ettevõtte omandamiseks. Digital World Akquisition Corp hüppas neljapäeval börsil 350% ning reedel tuli tõusule lisa. Vahepeal kerkis väärtpaber üle 260% ja lõpetas päeva 107 protsendiga plussis 80 dollari tasemel.

Nasdaqil tuli aga aktsiaga vaeva näha, kauplemine tuli peatada lausa 13 korral. Üheks põhjuseks oli uudis, et SPAC plaanib ühineda idufirmaga nimega Truth Social ning aktsia börsile viia.

Sellest tõusust sai tuult tiibadesse ettevõte Phunware, mis aitas Donald Trumpi 2020. aasta presidendivalimistel ning ehitas presidendile äpi. Nüüd sai teatavaks, et uue sotsiaalmeediaettevõtte arendamisega hakkab samuti tegelema Phunware. Phunware‘i aktsia tõusis reedel börsil tervelt 471% ja jõudis 8,47 dollari tasemele. Aktsial on seljataga pöörane nädal: vahepeal jõudis väärtpaber tõusta 1200%, kuid reedesel börsisulgemise ajal lõi aktsia lukku ligi 750-protsendise nädalase tõusu. Enne lõppeva nädala tõusu oli aktsia pigem õnnetus seisus ning näitas tänavu langusseeriat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles