Läti kütusemüüja käivitas oma aktsiapakkumise

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Virši tankla
Virši tankla Foto: Virši

Täna algab Läti kohaliku kütuse- ja alternatiivse energia kaupleja Virši aktsiapakkumine, mille järel läheb ettevõte Riia börsi alternatiivturule. 

Kahe nädala jooksul – 25. oktoobrist kuni 5. novembrini – on aktsiate märkimine võimalik kõikidel Baltimaade residentidel.

Nii jaeinvestoritel kui ka institutsionaalsetel investoritel on võimalus märkida kokku 1 509 121 uut ettevõtte aktsiat. Aktsiate koguarvu võib suure nõudluse korral suurendada veel 226 368 aktsia võrra, tõstes seega pakutavate aktsiate koguarvu 1 735 489 aktsiani.

Ühe aktsia hind on 4,49 eurot ja minimaalne investeering üks aktsia.

Aktsionärid saavad teenustelt soodustusi

Virši grupi töötajatele on märkimiseks garanteeritud esimesed 50 000 aktsiat. Igale investorile, kes märgib aktsiaid pakkumise esimesel nädalal ehk enne 29. oktoobri kella 16, on omakorda tagatud kuni 100 aktsia jaotis. Huvitatud isikutel on ka võimalus märkida suurem arv aktsiaid.

Investorid, kellele kuulub pärast avalikku pakkumist 100 või enam aktsiat, saavad võimaluse liituda Virši aktsionäride lojaalsusprogrammiga, mis võimaldab neile eripakkumisi kütuse ja muude kaupade ostmiseks Virši jaamade võrgustikus. 

IPO tulemusena kavatseb Virši kaasata uut kapitali kuni 6,9 miljoni euro eest, mis on mõeldud alternatiivsete kütuseliikide pakkumisse ja taristu parandamisse. Samuti on kavas välja töötada IT-lahendusi ja paigaldada päikesepaneele.

«Virši finantsnäitajad on alates 2016. aastast pidevalt kasvanud. Nõudlus meie uute toodete ja teenuste järele kasvab, seega oleme valmis jätkama ettevõtte arengut veelgi kiiremas tempos, kutsudes kõiki üles saama ettevõtte kaasomanikuks – aktsionäriks,» rõhutas Virši juhatuse esimees Jānis Vība.

Esmase avaliku pakkumise (IPO) toimumise aeg ja korraldus

Virši aktsiate märkimine algab kõigis kolmes Balti riigis 25. oktoobril kell 10 ning lõpeb 5. novembril kell 15.30.

IPO tulemused on kavas teatada 8. novembriks.

Pärast IPO lõppu on plaanis alustada aktsiate noteerimist Nasdaq Riga First Northil 11. novembrile lähedasel kuupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles