Facebooki tulemused panid aktsia tõusma, aga Wise‘i aktsia langema

Liina Laks
, reporter
Copy
Facebooki logo
Facebooki logo Foto: Dado Ruvic/Scanpix

Eile teatas Facebook oma majandustulemused, mis lasid investoritel hoobilt uued paljastused unustada ning panid aktsia tõusma.

Kuigi Facebooki tulemused jäid analüütikute prognoosidele alla, panid numbrid siiski aktsia tõusma.

Facebook teenis kolmandas kvartalis 29 miljardi dollari suuruse müügitulu juures 9,2 miljardit dollarit kasumit. Kasum aktsia kohta oli 3,22 dollarit. Igakuisete aktiivseete kasutajate arv jäi 2,9 miljardi juurde. Analüütikud ootasid pisut paremaid numbreid.

Aktsia kerkis kauplemispäeva lõpuks 1,3% 388 dollari tasemele ning järelturul tuli tõusule veel lisa.

Tulemused pühkisid investorite meeltelt ka mõni tund enne avaldatud vilepuhuja paljastused, mille järgi ei tulnud Facebook toime „vihakõne“ pidurdamisega ning mis investorite silmis veel hullem – avaldas, et sotsiaalmeediaplatvorm kaotab noori kasutajaid.

Facebooki tegevus on pitsitanud ka Wise‘i aktsiat. Eelmisel nädalal mõjutas Wise'i uudis, et Facebook alustab digitaalse rahakoti rakenduse pilootprogrammi, mis võimaldab teha tasuta ja välkülekandeid. Eile langes Wise‘i aktsia esimest korda allapoole oma börsidebüüdi avanemishinda. Täna hommikul oli Wise‘i aktsia Londoni börsil 0,7% odavnenud ja kauples 7,9 naela tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles