Saaremaa elektroonikatööstuse omaniku kasum ligi kolmekordistus

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Incap grupi president Otto Richard Pukk.
Incap grupi president Otto Richard Pukk. Foto: Arno Mikkor

Ka Saaremaal elektroonikatehasega esindatud Soome börsiettevõtte Incapi kolmanda kvartali puhaskasum kasvas ligi 2,7 korda, 6,4 miljoni euroni.

Käive kasvas samal ajal 67,5 protsenti, 47 miljoni euroni.

«Meie kolmanda kvartali tulemused olid eeskujulikud. Käive tegi rekordi,» märkis Incapi juhatuse esimese Otto Pukk. «Käive kasvas suurema nõudluse tõttu. Kasv sai võimalikuks täna India tehase laiendamise.»

Ta lisas, et kasulikkus on suurepärasel tasemel.

Incapi presidendi sõnul on Indias praeguse seisuga üks tehase laiendamise projektidest on juba lõpetatud ning teine lõpusirgel, kolmanda tehase ehitusprojekt aga samuti kulgemas plaanipäraselt. Samas jätkuvad tehaste seadmeparkide uuendustööd ka teistes Incapi üksustes, sealhulgas Eestis.

«Hetkel prognoosime, et nii meie käive kui kasum ületavad oluliselt 2020. aasta tulemusi,» kinnitas Pukk ning lisas, et prognoos aasta käibeks tänavu jääb 166-171 miljoni euro ja ärikasumi puhul 24-26 miljoni euro vahele.

Pukk lisas, et komponentide kättesaadavuse olukord turul on jätkuvalt keeruline ning Hiina kasvav energiakriis võib muuta prognoosimise keerulisemaks. «Teeme oma tarnijate ja klientidega tihedat koostööd, et hoida varusid riskide maandamiseks piisaval tasemel,» selgitas ta.

«Pikemas perspektiivis näeme tugeva turukasvu trendi jätkumist. Kasvav vajadus säästvate energialahenduste, meditsiiniseadmete, uute 5G ja IoT ökosüsteemide järele ning elektrisõidukite levik aitavad kaasa nõudluse kasvule meie sektoris,» kirjeldas Incapi president.

Pukk tänas kõiki Incapi töötajaid pühendumise ja silmapaistvate tulemuste eest ning kinnitas, et ettevõte jätkab tööd selle nimel, et meeskond oleks hoitud ja terve. «Meie töötajate, tarnijate ja klientide tervis ja ohutus on jätkuvalt meie prioriteet. Jätkame kõikides oma üksustes kõigi koroonaviiruse levikut takistavate ettevaatusabinõude rakendamist. Samuti oleme näiteks korraldanud oma töötajatele vaktsineerimisi,» selgitas Pukk.

Incapi aktsia tõusis aastaga eilseni 338,5 protsenti ja maksis 66,10 eurot. Täna pärastlõunaks tõusis aktsia 12,3 protsenti, 74,20 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles