Testlio sai investoritelt 12 miljonit, 3 miljonit jagatakse töötajate vahel

Liina Laks
, reporter
Copy
Kristel Kruustük
Kristel Kruustük Foto: Liis Treimann

Tarkvaratestimisega tegelev Kristel Kruustüki loodud Testlio sai lõppenud investeerimisvoorus 12 miljonit dollarit, veerand sellest jagatakse vanade töötajate vahel.

Techcrunch kirjutab, et Kristel Kruustüki loodud ja tema suuromanduses olev Testlio sai värskes investeerimisvoorus 12 miljonit dollarit. Sellega kasvas ettevõtte väärtus ettevõtte juhi Steve Semelsbergeri sõnul 100 miljoni dollarini.

Veerand saadud rahast läheb või on Semelsbergeri sõnul juba läinud töötajatele, kes on firmas olnud vähemalt 3 aastat - nemad said võimaluse, kuni 19 protsenti oma optsioonidest rahaks teha.

Ülejäänud raha paigutatakse arendustegevusse ja kiiresse kasvu. Semelsberger rõhutas, et firma on juba 20 kvartalit järjest kasumlik olnud ning käesoleva aasta käive peaks jõudma 20 miljoni dollari juurde.

Testlio asutasid 8 aastat tagasi Kristel ja Marko Kruustük. Neile kuulub Eestis Testlio OÜ, mille emafirmaks on USA Testlio Inc. Eesti Testliol on maksuameti andmete järgi 63 töötajat ning kolmandas kvartalis 1,2 miljonit eurot maksustatavat käivet. Ettevõttes teenitakse keskmiselt 4000-euro suurust brutopalka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles