EfTEN tegi kolmandas kvartalis võimsa kasvu

Liina Laks
, reporter
Copy
Eften Capitali juht Viljar Arakas: kolmandas kvartalis näitas EfTENi III fond kasvunumbreid
Eften Capitali juht Viljar Arakas: kolmandas kvartalis näitas EfTENi III fond kasvunumbreid Foto: Tairo Lutter / Postimees

EfTENi III fond suutis kolmandas kvartalis tänu uuele kinnisvarale müügitulu tublisti kasvatada.

EfTEN Real Estate Fund III kolmanda kvartali müügitulu oli 3,5 miljonit eurot, mis on tervelt 22% rohkem kui aasta varem. Fond tõi välja, et tulu aitas kasvatada uus kinnisvara, millelt renditulu kasseerima hakati - Ramygalos logistikahoone, Rutkausko büroohoone, Pirita hooldekodu.

Kuid lisa tuli ka sellest, kuna lõppesid eelmisel aastal üürnikele antud Covid-19 ajutised allahindlused. Üüriti välja ka vakantseid pindu. Fond kinnitas, et mitte ühegi kinnisvarainvesteeringu üüritulu ei ole selle aasta kolmandas kvartalis madalam kui see oli eelmise aasta kolmandas kvartalis.

Ka kasum kasvas, kuigi mitte kiiresti kui käive, suurenedes kolmandas kvartalis 2,1 miljonilt eurolt 2,3 miljonile eurole. Kontol olev vaba raha sisuliselt kahekordistus 10 miljonile eurole.

Kontserni varade maht 30. septembri seisuga oli 170,446 miljonit eurot.

Järgmise 12 kuu jooksul saabub mitme kontserni tütarettevõtte laenulepingu tähtaeg. Enamus kontserni laene on sõlmitud 5-aastase tähtajaga, mis refinantseeritakse laenulepingu lõppemisel. Järgmise 12 kuu jooksul refinantseeritakse kontserni laenukohustustest 8,828 miljonit eurot ehk 12% kogu laenuportfellist.

2021. aasta septembri lõpu seisuga oli kontsernil 16 ärikinnisvarainvesteeringut, mille õiglane väärtus bilansipäeval on 157,402 miljonit eurot ning soetusmaksumus 147,964 miljonit eurot.

EfTENi aktsia kerkis tulemuste peale hommikul 3,2%, 22,8 euro tasemele. Alates aasta algusest on väärtpaber kallinenud ligi 23%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles