Hoiatus ⟩ Ühismeedias jagatud investeerimissoovitus võib liigituda kriminaalkuriteoks

BNS
Copy
Foto: Arvo Meeks

Euroopa väärtpaberiturujärelevalve asutus (ESMA) juhib tähelepanu sellele, et sotsiaalmeedias avalikes aruteludes või avalikult arvamuse avaldamist võib käsitleda investeerimissoovitusena, millele kehtivad turukuritarvituse reeglid.

Seoses sotsiaalmeedias tehtud investeerimissoovituste sagenemisega ja murega, et väikeinvestorid ei ole teadlikud selliste soovituste järgimisega kaasnevatest riskidest, on ESMA seisukohal, et investeerimissoovitusi tuleb koostada ja levitada objektiivsel ja läbipaistval viisil.

Seda selleks, et investorid saaksid enne investeerimisotsust eristada fakte arvamustest. Samuti on oluline, et investorid saaksid hõlpsasti tuvastada teabeallika ja oleksid teadlikud soovituse esitaja võimalikust huvide konfliktist.

Sotsiaalmeedias investeerimissoovitusi jagades tuleb järgida reegleid, vastasel juhul võib oodata trahv või teatud juhtudel kriminaalmenetlus.

Investorite kaitse on ESMA teatel koos finantsstabiilsuse ning stabiilsete ja korrastatud turgude tagamisega üks organisatsiooni põhieesmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles