Börsielu katsetav EJTC suurendab nõuete täitmiseks aktsiakapitali

BNS
Copy
Kaido Höövelson, Estonian Japan Trading Company nõukogu liige.
Kaido Höövelson, Estonian Japan Trading Company nõukogu liige. Foto: Meelis Meilbaum

Tallinna börsi First North alternatiivturul noteeritud Estonian Japan Trading Company (EJTC) AS kavatseb suurendada ettevõtte aktsiakapitali seniselt 120 000 eurolt 121 000 euroni; aktsiakapitali suurendamise põhjus ja eesmärk on viia EJTC netovara kooskõlla kehtivate nõuetega.

Nimelt otsustas Nasdaq Tallinna juhatus 12. oktoobril lisada EJTC aktsiatele vaatlusmärke, kuna ettevõtte omakapital ei vasta äriseadustikus sätestatud nõuetele. Vaatlusmärke kasutamise eesmärk on turuosaliste tähelepanu juhtimine sellele asjaolule.

EJTC aktsiakapitali kavatsetakse suurendada ettevõtte uute lihtaktsiate välja laskmise teel ainuaktsionärile. Aktsiakapitali suurendamise käigus lastakse ainuaktsionärile välja 10 000 uut lihtaktsiat nimiväärtusega 0,10 eurot aktsia kohta, teatas ettevõte börsile.

Pärast aktsiakapitali suurendamist on ettevõttel kokku 1 210 000 lihtaktsiat. Ettevõtte kinnitusel ei teki EJTC aktsiakapitali suurendamisega seoses EJTC lihtaktsiatega seoses mistahes erisusi ega eriõigusi.

Aktsiakapitali kavatsetakse suurendada täiendava sissemaksega summas 1 miljon eurot, millest 1000 euro võrra suurendatakse EJTC aktsiakapitali ning 999 000 eurot kantakse ülekurssi.

Aktsiate märkimise aeg on hiljemalt 15. novembril. Aktsiakapitali suurendamise, uute aktsiate ja ülekursi eest tasumine toimub täies ulatuses rahaliste sissemaksetega EJTC arvelduskontole hiljemalt 15. novembril.

Aktsiakapitali suurendamisel annavad väljalastavad aktsiad õiguse dividendile alates aktsiakapitali suurendamise äriregistris registreerimise kuupäevast.

Kuivõrd ettevõttel on üksnes üks aktsionär, siis kavatseb EJTC aktsionär otsuse vastu võtta kirjalikult, kooskõlas äriseadustikuga.

Aktsiakapitali suurendamisel ning uute aktsiate välja laskmisel antakse EJTC juhatusele ülesanne korraldada uute aktsiate kauplemisele võtmine Nasdaq First North Balti aktsianimekirjas.

Estonian Japan Trading Company (EJTC) on möödunud aasta septembris asutatud valdusfirma. Creditinfo andmeil on ettevõtte ainuke tegelik kasusaaja Jaapanis registreeritud Baltic FinTech Holdings Co., Ltd.

Ettevõtte juhatuse liikmeteks on Cätlyn Toomere ja Hideki Onuki, nõukogusse kuulub esimees Shum Ka Po ja liikmed Masatoshi Takasaki ning Kaido Höövelson.

EJTC üks lõplikke omanikke on Jaapani ettevõte MBK Co., Ltd. Tegu on ettevõttega, mis asutati aastal 1947 ning on alates 1949. aastast börsiettevõte. Esmalt oli MBK Co. noteeritud Fukuoka börsil, praegu Tokyo börsil.

Ettevõtte aktsiad on Tallinna börsil kauplemisel tänavu 24. märtsist. Ettevõttel pole vabalt kaubeldavaid aktsiaid, seetõttu pole ka senimaani Estonian Japan Trading Company aktsiatega Tallinna börsil ühtegi tehingut toimunud. Ettevõtte eesmärk börsile tulekul oli saada börsiettevõtte maine ja läbipaistvus, mis aitab Jaapanis ärisidemeid luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles