Nokia kasum ületas kiipide tarnemurest hoolimata kõik ootused

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Nokia peakontor Espoos.
Nokia peakontor Espoos. Foto: Ints Kalnins

Hoolimata tarneahela probleemidest ja ülemaailmsest kiibipuudusest ületas Nokia kolmanda kvartali kasum kindlalt ootusi, mis kergitas ajutiselt aktsiat.

Soome telekomikontsern teatas kolmandas kvartalis 633 miljoni euro suurusest võrreldavast ärikasumist, mis on ettevõtte eelistatud kasumimõõdik, mida analüütikud jälgivad. See tähendab 30 protsendi suurust kasumi tõusu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning purustas analüütikute ootused, kes ennustasid 522 miljoni euro suurust kasumit.

Kasum aktsia kohta (EPS) oli Nokial 0,08 eurot, mis ületas analüütikute oodatud 0,06 eurot, samas kui 5,4 miljardi euro suurune netokäive, mis tähendab 2-protsendilist aastast tulude kasvu, oli veidi madalam arvatust.

Ettevõtte sõnul oli müügikasvu taga tugev võrgutaristu valdkond, sest ettevõtted soovivad minna üle järgmise põlvkonna 5G-võrkudele. Ka pilveteenuste ja võrguteenuste müügi kasv oli kahekohaline.

Ettevõte kordas aasta müügiprognoosi, mille kohaselt jääb müük vahemikku 21,7 kuni 22,7 miljardit eurot, kuid hoiatas, et tarneahelaprobleemid võivad tulevaste perioodide kasumlikkust koormata.

Nokia president ja tegevjuht Pekka Lundmark kommenteeris, et nad teevad tihedat koostööd klientide ja tarnijatega, et tagada komponentide kättesaadavus ja leevendada enneolematu komponentide hinnainflatsioon.

Nokia aktsia kerkis neljapäevasel kauplemispäeval Helsingi börsil koguni 5,5 protsenti. Paraku tõus rauges ning aktsia lõpetas päeva eilse sulgemishinna kandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles