Tallinna Vee kasum kahanes

Liina Laks
, reporter
Copy
Tallinna Vee kasum vähenes
Tallinna Vee kasum vähenes Foto: Toomas Huik

Täna avaldas Tallinna Vesi kolmanda kvartali majandustulemused: põhitegevuspiirkonna klientide käest saadud tulu suurenes, kuid kokkuvõttes kasum vähenes.

Tallinna Vee kolmanda kvartali müügitulu oli 13,61 miljonit eurot, mis on möödunud aastaga võrreldes 2,5% enam. Tallinna Vesi selgitas börsiteates, et kasvu põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.

Veekontserni puhaskasum oli 5,34 miljonit eurot ehk 0,3 miljonit vähem kui aasta varem. Muutus puhaskasumis tulenes peamiselt ärikasumi langusest, mida täiendasid madalamad intressikulud, selgitas Tallinna Vesi.

Põhitegevuspiirkonna eraklientidele müüdud teenustest saadud tulu jäi samale tasemele, ulatudes 5,10 miljoni euroni.

Põhitegevuspiirkonna äriklientidele müüdud teenustest saadud tulu suurenes 3,0% võrra 3,83 miljoni euroni, mis tulenes veeteenuste tarbimise kasvust 0,11 miljoni euro võrra. Pandeemiaga seotud piirangute mõningane leevendamine võimaldas hotellidel ja spaadel ning meelelahutusasutustel avaneda juunis ning kontorites töötas rohkem inimesi.

Ettevõtte 2021. aasta kolmanda kvartali brutokasum oli 5,36 miljonit eurot, mis on 0,44 miljoni euro võrra väiksem tänu suurematele müüdud toodete ja teenuste kulule. Ettevõtte ärikasum oli 5,50 miljonit eurot, mis on 0,26 miljonit eurot madalam kui aasta tagasi. Ärikasumit mõjutas samuti eelkõige müüdud toodete ja teenuste kulu tõus.

Tütarettevõte Watercom ehitusteenuste müük kasvas võrreldes eelmise aastaga kolmandas kvartalis tänu 2020. aasta ja ka 2021. aasta esimese üheksa kuu jooksul toimunud hangete tulemusel võidetud torustike ja tee-ehituse projektidele Tallinnas ja selle lähiümbruses. Ehitusteenuste müügitulu oli kolmandas kvartalis 2,23 miljonit eurot, mis tähendab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 30,5%-list kasvu.

Tallinna Vee aktsia hommikul uudise peale suurt ei liikunud. Alates aasta algusest on aktsia kallinenud 10% ja kaupleb 14,86 euro tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles