Facebooki nimemuutus kergitas ekslikult «valesid» Meta aktsiaid

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Meta nimi ja logo nende California peakorteri esisel reklaamtahvlil.
Meta nimi ja logo nende California peakorteri esisel reklaamtahvlil. Foto: John G. Mabanglo

Facebooki otsus muuta oma nimi Metaks oli heaks uudiseks uutele nimekaimudele, kes teenisid kasu segaduses investoritelt.

 

Kanada materjaliteaduste ettevõtte Meta Materials aktsia lõikas reedel Facebooki nimevahetusest kasu, mis oli ilmselgelt tingitud eksitusest pärast seda, kui Mark Zuckerberg avalikustas, et Facebooki nimi muutub Metaks, vahendab Bloomberg.

MMAT tähise all kauplev aktsia kerkis koguni kuni 24 protsenti enne kasumi vähenemist, lõpetades kauplemispäeva siiski 3 protsendiga plussis. Nova Scotias asuv 1,3 miljardi dollari suuruse väärtusega ettevõte oli eile üks kõige aktiivsemalt kaubeldavaid aktsiaid, kusjuures üle 16 miljoni aktsia vahetas omanikku.

Meta Materials pole paljude investorite jaoks siiski täiesti võõras firma, kuna selle aktsia nautis aasta esimeses pooles teataval määral populaarsust «meemiaktsiana» ajal, mil jaeinvestorid jahtisid aktsiaid, mida oli suurtes kogustes lühikeseks müüdud.

Facebooki uue nime ümber tekkinud segadus on olnud samuti hea uudis ühele börsil kaubeldavale fondile. Roundhill Ball Metaverse ETF, mis kaupleb META nime all, sai ettevõtte varajase kokkuvõtte kohaselt umbes 14 miljoni dollari suuruse sissevoolu. Bloombergi kogutud andmete kohaselt oli see fondi suurim sissevool alates septembri algusest ning ETFi aktsiate kauplemismaht tõusis pärast teadet rekordiliselt kõrgele.

Facebooki ümbernimetamine Meta Platformsiks oli selle nädala üks Wall Streeti suurimaid sündmusi. Uue nimega ettevõte on siiski Meta Materialsist ja Roundhill Ball Metaverse ETFist täiesti eraldiseisev ning hakkab alates detsembrist kauplema tähise MVRS all.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles