Baltikumi McDonald’si restoranide omanik kaasab investoritelt raha ja läheb börsile

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Ettevõttele kuulub ka Rimi poe kinnisvara
Ettevõttele kuulub ka Rimi poe kinnisvara Foto: Hill Properties

Baltikumi McDonald’si restoranide ja Malta strateegiliste kinnisvarainvesteeringute kontsern Hili Properties korraldab 4. novembril esmase avaliku pakkumise 185 miljonile lihtaktsiale. Avalikul enampakkumisel on aktsia nimiväärtuseks 0,20 eurot. Aktsiad noteeritakse Malta börsil.

Aktsiaemissiooni eesmärgiks on kaasata kuni 50 miljonit eurot täiendavat kapitali. Summa plaanitakse investeerida ärikinnisvarasse ja äri laiendamiseks teistesse Euroopa riikidesse.

Hili Properties’i varade väärtus on 115 miljonit eurot. Nende portfelli kuulub kuus toidupoodidega kaubanduskeskust Läti pealinnas Riias, erahaigla Bukarestis, 11 restoranidele renditud äripinda Eesti, Läti, Leedu, Malta ja Rumeenia olulisemates kaubanduspiirkondades.

Hili Properties’i kinnisvarapindade rentnike seas on Premier Restaurants, Rimi ja Norra kioskikett Narvesen. Ettevõttel on pooleli läbirääkimised kahe uue pinna omandamiseks – äsja valminud tööstuskinnisvara Leedus ja kinnisvarapind Varssavis.

Hili Properties müüb 158 158 158 lihtaktsiat. Emissioonihind on 0,27 eurot lihtaktsia kohta, mis on 7% soodsam aktsia tegelikust 0,29-eurosest väärtusest. Eeldatakse, et ettevõte jagab kokku 4% netodividendi, lähtudes pakkumishinnast 0,27 eurot.

Info ja dokumentatsioon, prospekt ja taotlusvormid, on saadaval siin. Enampakkumine sulgub 26. novembril. Malta börsil saab aktsiatega kaubelda alates 16. detsembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles