Nordeconi kasum kahanes

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Nordeconi kontor.
Nordeconi kontor. Foto: Sander Ilvest

Nordeconi kolmanda kvartali koondkasum vähenes aastaga 14,1 protsendi võrra, 1,5 miljoni euroni. Käive kasvas samal ajal 12,4 protsenti, 90,9 miljoni euroni.

Vaatamata koroonapandeemia kestvale mõjule ja majanduse jätkuvale turbulentsile on Nordeconi pingutused vilja kandnud ning kolmanda kvartali kasumlikkus oli võrreldav 2020. aasta sama perioodiga, teatas ettevõte börsiteates.

Küll aga survestavad sisendhindade tõus ning materjalide tarneraskused jätkuvalt tugevalt kasumimarginaali. 2021. aasta üheksa kuu tulemusi iseloomustab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes mõningane tegevusmahtude langus ning samas jätkuv teostamata tööde portfelli kasv.

Seisuga 30.09.2021 moodustas teostamata tööde maht 293,1 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes kasvanud 36 protsenti. Uusi lepinguid sõlmiti kolmandas kvartalis kokku 102,3 miljoni euro väärtuses. Mitmed suuremahulised lepingud annavad arvestatavat üleminevat ehitusmahtu ka 2022. ja 2023. aastasse.

Nordeconi 2021. aasta üheksa kuu müügitulu oli 208,9 miljonit eurot, mis vähenes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 4 protsenti. Suur osa müügitulu langusel on välisturgudel, eelkõige Rootsi turul, kus müügitulu on vähenenud 58 protsenti, Eesti müügitulu on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenenud 3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles