Kuld kallines, USA aktsiaindeksid hüppasid USA keskpanga istungi järel

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kuld ja aktsiad kallinesid USA keskpanga eilse otsuse järel
Kuld ja aktsiad kallinesid USA keskpanga eilse otsuse järel Foto: EDGAR SU/REUTERS/Scanpix

Eile teatas USA keskpank, et hakkab ülilõtva rahapoliitikat vaikselt koomale tõmbama. Peamised aktsiaindeksid ja kulla hind tõusid otsuse järel.

USA kullafutuurid tõusid eile 0,6 protsenti, 1773,70 dollarini untsist.

Investorite poolt oli oodatud, et keskpank teatab igakuisest võlakirjade kokkuostu mahu vähendamisest. Juba novembris ostetakse vähem võlakirju ning tuleva aasta keskpaigaks on kavas võlakirjade kokkuost lõpetada. Intressimäära tõstmiseni on aga pikk maa minna. Föderaalreservi vaates on hinnatõus jätkuvalt ajutine.

SPI varahalduse partner Stephen Innes ütles Reutersile, et kuld on praegu heas seisus, seni kuni keskpank hakkab intressi tõstma.

Kullale mõjuvad madalad intressitasemed hästi, sest see vähendab väärismetalli hoidmise alternatiivkulu ajal, kui võlakirjadega saab kahjumit teenida.

Ka USA aktsiaturul, mis tiksus vaikselt keskpanga otsust oodates, tuli tõusuhoog sisse. Dow tööstuskeskmine tõusis 0,3 protsenti, 36 157,6 punktini. Nasdaq kallines veidi üle ühe protsendi, 15 811,6 punktini. S&P 500 indeks kerkis 0,65 protsenti, 4660,57 punktini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles