Elon Musk küsis Twitteris, mida oma aktsiapakiga peaks tegema

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Scanpix/ REUTERS

Elon Musk küsis oma 62,5 miljonilt Twitteri jälgijalt, mida ta peaks oma 10% Tesla aktsiapakiga tegema.

Kas müüma või mitte.

Twitteri küsitlused on muidugi formaalsed ja Musk on juba varem öelnud, et müüb neljandas kvartalis tõenäoliselt hiiglasliku ploki oma optsioonidest, kirjutab USA populaarne investorite kanal CNBC.

Septembris tõdes Musk, et kui ta aktsiaoptsioonide tähtaeg kätte jõuab, siis kerkib ta maksumäär üle 50 protsendi ning ta plaanib need varsti müüa.

«Mul on hunnik optsioone, mille tähtaeg saabub järgmise aasta alguses, nii et neljandas kvartalis läheb müüki suur plokk optsioone, sest ma pean seda tegema,» lausus Musk septembrikuisel konverentsil.

Ka teised praegused ja endised Tesla juhtkonna liikmed, nende seas Robyn Denholm, Kimbal Musk, Ira Ehrenpreis ning Antonio Gracias on samuti alates 28.oktoobrist aktsia hinnarallis müünud sadade miljonite dollarite väärtuses Tesla aktsiaid.

Aktsia hind tõusis pärast Tesla rekordiliste kolmanda kvartali tulemuste ning autode rendifirma Hertz teadet, et tellib autoparki Teslalt 100 000 sõidukit. Musk ootas pärast Hertzi teadet küll nädala, enne kui avaldas, et rendifirmaga ühtegi lepingut veel sõlmitud ei ole.

Hertzi teatest alates on Tesla aktsia hind kerkinud umbes 34 protsenti ning samapalju ka Muski netovara väärtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles