Tesla aktsia kukkus Muski Twitteri küsitluse tõttu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Tesla tegevjuht Elon Musk.
Tesla tegevjuht Elon Musk. Foto: POOL

Tesla juht küsis oma Twitteri jälgijatelt, kas ta peaks müüma 10 protsenti oma Tesla aktsiatest ja lubas valitud tulemusest kinni pidada.

 

Tesla aktsia sattus esmaspäeval surve alla, kuna miljonid Twitteri kasutajad, keda tegevjuht Elon Musk küsitles, jõudsid järeldusele, et ta peaks müüma 10 protsenti oma osalusest elektriautode tootjas. Tesla aktsia langes esmaspäeval börsi avanemise järel 4,7 protsenti 57,55 dollarini.

Tesla juhi otsus küsida läbi Twitteri, kas müüa rohkem kui 20 miljardi dollari väärtuses aktsiaid, tuleb ajal, mil küsimus, kuidas maksustada miljardäre, on saanud USAs suuremat poliitilist kõlapinda.

Netiküsitlus lõhestas samas arvamusi. Mõned tervitasid võimalikku kasu, kui Musk müüb, samas kui teised spekuleerisid, et 50-aastane mees, kelle Twitteri jälgijaskond ületab teiste ärijuhtide oma, otsib lihtsalt toetust müügile, mida ta võib-olla niikuinii oleks tahtnud teha.

Musk märkis septembris toimunud konverentsil, et tõenäoliselt müüb ta aktsiaid neljandas kvartalis, sest tal on optsioonid, mis aeguvad järgmise aasta alguses. Kui müük peaks toimuma, toob hääletus kaasa tohutu hulga Tesla aktsiate turuletuleku. Reedese sulgemishinna põhjal oli Muski 17-protsendiline osalus Teslas väärt 208 miljardit dollarit. Ta ei andnud teada, millal või kuidas ta aktsiatest vabaneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles