Rikkad lumehelbekesed finantsnõustajatele: võime ju koos golfi mängida, aga oma raha me teile investeerimiseks ei anna (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Noored investorid ei taha oma rahapakke anda tasu eest traditsiooniliste finantsnõustajate paigutada
Noored investorid ei taha oma rahapakke anda tasu eest traditsiooniliste finantsnõustajate paigutada Foto: EPA/Scanpix

26-aastane idufirma asutaja Michael Martocci ignoreerib Goldman Sachsi golfimängu ja muid kutseid, kus finantsnõustaja tahaks teda kliendiks värvata. Isegi kui golfi võiks mängida, ei taheta raha professionaalide kätte anda.

Teda ei kütkesta golf, veel vähem tasu maksmine finantsnõu eest. Ta juhib ise sadadesse tuhandetesse dollaritesse ulatuvaid investeeringuid. 90 protsenti tema varadest on krüptorahades. Et aktsiaid vaadata, kasutab ta telefonis Robinhood Marketsit, vahendab Fox News Wall Street Journalit.

«Nii lihtne on ise juhtida 500 000 või miljonit dollarit,» ütles Martocci, kes kulutab oma investeeringute jälgimiseks nädalas vähem kui tund aega.

Üha enam noori investoreid saab läbi ilma traditsioonilise finantsnõustajata. Selle asemel kasutavad nad enda meelest häid investeerimisvõimalusi ja lihtsaid odavaid finantsplatvorme. Paljud tahavad oma raha teenima panna krüptorahades ja tehnoloogia idufirmades, mida tavanõustajad isegi ei paku.

Ligi 70 protsenti enam kui 500 000 dollari suuruse netovaradega USA perekondadest on alla 45-aastaste inimeste juhtida. Suurem osa neist juhib oma investeeringuid ise. Ligi pooled nendest peredest kasutavad keskmisest kõrgemat riskivõttu keskmisest suurema tootluse saavutamiseks.

Morgan Stanley ja Bank of America Merril Lynchi varahaldusfirmade leivanumbriks on pigem eakamad varakad kunded. Traditsioonilistele teenusepakkujatele pakuvad tihedamat konkurentsi digitaalsed teenusepakkujad, mis on noortele klientidele ahvatlevamad.

Nõustajad peavad pingutama rohkem, kui vaid tõsta klientide raha aktsiatesse ja võlakirjadesse. Nad peavad aitama täita klientide finantseesmärke ning vältima rutakate otsuste tegemist. Samuti peavad saama hakkama noortele professionaalidele komplektse portfelli tasakaalustamisega ja maksuplaneerimisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles