BioNTech ennustab sel aastal kuni 17 miljardi euro suurust vaktsiinitulu

Ronald Reinap
, reporter
Copy
BioNTechi logo.
BioNTechi logo. Foto: Dado Ruvic

Saksamaa ravimitootja BioNTech SE ütles, et koostöös Pfizeriga arendatav koroonavaktsiin toob sel aastal tõenäoliselt kuni 17 miljardi euro suuruse tulu, tänu vaktsiini kordussüstidele ja laste vaktsineerimisele.

 

BioNTech teatas teisipäeval tehtud avalduses, et seni kuni 2,5 miljardi annuse kavandatud tarnete põhjal prognoosivad nad sel aastal 16 kuni 17 miljardi euro suurust tulu vaktsiinist. See oli suurem kui augustis prognoositud 15,9 miljardit eurot, mis põhines tarnetel ja toonasel umbes 2,2 miljardi euro suurusel tellimuste jäägil, vahendab Reuters.

Nad kinnitasid taas, et senised kliinilised andmed ei viita vajadusele uue vaktsiini järele, mis oleks suunatud väga nakkavale delta-variandile või mõnele muule praegusele variandile, võttes arvesse oma väljakujunenud toote kahe või kolme süsti tõhusust.

Ettevõte töötab siiski uute vaktsiini versioonide kallal, mis on suunatud delta- ja alfavariantidele, et luua arendus- ja müügiloa rutiin, juhul kui tulevikus tekib vajadus kohanduda seni tundmatute variantidega.

Kuigi BioNTechi tulemused olid muljetavaldavad, langes ettevõtte aktsia esmaspäeva õhtuse seisuga üle 5 protsendi 229,70 dollarile. BioNTechi hukatuseks olid suuresti 2021. aasta suunised. Väljavaade põhineb ootustel tarnida 2,5 miljardit annust vaktsiini.

BioNTechi aktsia jaoks negatiivselt ootavad analüütikud, et koroonavaktsiinide müük väheneb 2022. aastal 14,16 miljardi dollarini ja 2023. aastal 1,69 miljardi dollarini. BioNTech ei pakkunud väljavaadet aastaks 2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles